Blanes ha donat un vot de confiança "amb data de caducitat" a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè netegi la riera de la Pedrera. L'Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret va celebrar divendres una assemblea amb la participació de l'alcalde, Miquel Lupiáñez, i el regidor de Medi Ambient, Juanjo Navarro. La intenció era parlar de la situació en què es troba la riera. Els veïns relaten que pateixen males olors, brutícies, escombraries escampades i canyes que creixen sense que es retallin de manera periòdica com hauria de ser i, fins i tot, que han arribat a veure rates.

L'Ajuntament va explicar les actuacions d'emergència que han fet mentre l'ACA no fa una neteja a fons. A més, es va explicar que ara no hi ha perill ni d'inundació ni d'insalubritat. Segons l'Ajuntament, la neteja a fons està pendent d'adjudicar-se, tal com els han informat des de l'ACA, i es preveu per a l'octubre. L'actuació consistirà a netejar aquest tram de la riera de la Pedrera i la riera de Ses Vernes.

El consistori va demanar als veïns que donin un vot de confiança a l'ACA perquè compleixi tot i que demanaran una reunió perquè es facin neteges periòdiques.