Santa Coloma de Farners ja viu la Festa Major. El pregó de la Confraria de la Ratafia i la presentació de la nova Àliga de Santa Coloma van encetar els actes que s'allargaran fins diumenge. La primera jornada es va posar en marxa ahir a la tarda amb el ball de gegants. La lectura del pregó, a dos quarts de vuit del vespre, es va fer per primera vegada des del balcó de l'Ajuntament, mentre que el ball de presentació de la nova figura, elaborada per l'artista Toni Mujal i recuperada gràcies a una iniciativa de la Faràndula Colomenca amb el suport del consistori, es va fer a les deu de la nit a la plaça Farners.

El primer dia va incloure activitats com la cercavila de capgrossos des de la plaça Farners a la plaça de l'Ajuntament, un espectacle infantil amb Els Trambòtics i la inauguració de l'exposició de vaixells en miniatura d'Anicet Figueras a la Biblioteca Vinyoli.

Ja a la nit, va començar el sopar de joves a les barraques del parc de Sant Salvador, seguit pel primer concert amb el grup Ebri Knight.

Una de les novetats d'enguany és que les barraques ofereixen aigua de franc els últims 30 minuts abans del seu tancament. És una de les accions que forma part de la campanya de sensibilització per alertar dels perills que comporta el consum excessiu de drogues i alcohol porta a terme l'Ajuntament.

La campanya ha comportat també l'elaboració per primer cop d'un pla d'evacuació a la zona de barraques i la posada en marxa d'un servei de bus per als joves fins a Santa Coloma Residencial, amb sortides a les 4 i 6 hores de la matinada davant la plaça Sardana a 1 euro per viatge. Així mateix, divendres s'instal·larà una parada de Som-nit a la zona de barraques perquè els joves es puguin fer gratuïtament la prova de l'alcoholèmia. També s'ha millorat la il·luminació d'aquesta zona i s'ha condicionat els llocs de pas, i s'ha fet visible la informació sobre la prohibició de vendre alcohol als menors d'edats, entre d'altres accions.