La setmana passada van començar les obres de reforma del castell de Caldes de Malavella (l'antic dispensari) perquè pugui allotjar el Centre d'interpretació del Termalisme i del Camp dels Ninots.

Segons va informar ahir l'Ajuntament, el nou equipament acollirà a la planta baixa un espai amb recursos perquè els visitants situïn i entenguin el Camp dels Ninots i el termalisme, dos elements característics del municipi. L'objectiu és explicar l'evolució del paisatge humà i social de Caldes vinculat a la seva geografia i a les aigües termals. Primer, a través del Camp dels Ninots i, finalment, amb les aigües termals i el fenomen balneari com a vila d'estiueig. Les escoles d'arreu que ho sol·licitin podran també fer-hi treballs pedagògics que inclouran tallers.

En el primer pis s'hi farà un laboratori que farà possible als investigadors recuperar i tractar in situ les troballes del Camp dels Ninots. També s'adequaran la resta de sales com a llocs polivalents, amb la possibilitat d'impartir màsters d'arqueologia relacionats amb el jaciment del Camp dels Ninots.

El Centre d'Interpretació del Termalisme i del Camp dels Ninots, va prosseguir el consistori, serà un nou element per donar a conèixer les particularitats de Caldes. Així, es pretén ser un nou focus d'atracció turística al mig de la vila que es complementarà amb tot un seguit d'elements d'interès que estaran a tocar com per exemple les Termes Romanes, la muralla i torres del Castell, les fonts termals de Sant Narcís i els Bullidors, la Casa Rosa i els Jardins de Sant Grau.