Maçanet instal·la una caldera de biomassa a l'escola Sant Jordi

Substituirà el gasoil i el
canvi suposarà un estalvi aproximat d'un 50% en el consum de combustible

26.09.2015 | 07:22
Una imatge de la construcció que acull la nova caldera de biomassa.

L'Ajuntament de?Maçanet de la Selva ha instal·lat una nova caldera de biomassa a l'escola Sant Jordi. En les pròximes setmanes, substituirà el gasoil i permetrà un estalvi aproximat d'un 50% en el consum de combustible, segons va avançar l'alcalde, Antoni Guinó.
La caldera, que també donarà servei a la llar d'infants del municipi, s'ha ubicat en una caseta de nova construcció en un extrem de l'escola. El batlle va explicar que, a diferència d'altres calderes, aquesta només cremarà estella.
Això farà també que «col·laborem amb el medi ambient, cremant estella de la zona», va prosseguir, ja que en el «ple de condicions ens diu que hem de comprar i cremar l'estella de la comarca», va dir Guinó. El projecte, que s'ha fet «aprofitant un estudi que ens ha fet la Diputació», permetrà un estalvi anual del 50% del combustible que es crema a l'escola, «que és molt», segons va afegir l'alcalde.
El projecte ha suposat una inversió d'uns 140.000 euros i s'ha realitzat «coincidint que ja havíem de canviar les calderes de gasoil, que estaven molt deteriorades».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema