Testimonis del crim a l'escorxador de Riudellots de la Selva van declarar al judici que l'atac amb el ganivet va ser «molt ràpid». «Només els vaig veure discutir, que l'acusat feia un gest com per empentar-lo i la víctima ja va caure directament a terra amb el ganivet clavat al pit», va afirmar un dels testimonis, l'empleat que treballava davant de la víctima i l'acusat a la cinta de cansalada. Segons van detallar els testimonis directes de l'apunyalament, víctima i agressor no estaven enemistats però el 23 d'octubre del 2012 van començar a discutir perquè un va envair l'espai de l'altre treballant. «Ningú es podia pensar que aquella discussió acabés d'aquesta manera», va explicar un altre empleat.

Aquest dilluns van començar les declaracions de testimonis al judici contra Xiaowei Chen. Al llarg del matí, van declarar a l'Audiència de Girona els companys de feina de víctima i agressors que van ser testimonis de l'agressió.

Els empleats van explicar que Chen i la víctima treballaven de costat a la cinta de cansalada, on cadascú s'encarregava de fer un tall diferent a la peça. Tenien una relació cordial i, segons els testimonis, no havien tingut discussions prèvies ni estaven enemistats. Fins i tot, solien bromejar dient-se un a l'altre «negre i xinès». La matinada del 23 d'octubre del 2012 van tenir una enganxada. Segons han relatat els testimonis, la víctima va tornar tard d'un descans i l'encarregat va haver d'assumir una estona la seva feina. Quan va tornar, no donava a l'abast per cobrir el ritme de feina que marcava la cinta i es va començar a apropar més cap al lloc de treball de l'acusat. «L'altre es va enfadar perquè li feia por que s'apropés tant amb el ganivet», va explicar un dels treballadors.

Segons van relatar els testimonis, per intentar frenar el ritme de treball, la víctima va retirar una de les peces sense que Chen hagués tingut temps de fer la seva feina. «Això el va fer enfadar, es va incorporar i es va girar cap a la víctima», va declarar un testimoni.

Ganivet clavat al pit

Tots els empleats van ressaltar que tot va passar «molt ràpid». L'única cosa que van arribar a veure va ser «un gest», com un intent d'empenta o un cop de colze. Immediatament es va sentir un crit i van veure la víctima caient desplomat a terra. «Ningú pensava que pogués acabar així», va explicar un testimoni. Quan els treballadors es van apropar a veure què havia passat, van veure la víctima amb el ganivet de treball de l'acusat clavat al pit.

Els testimonis diuen que la ganivetada va ser tan ràpida que la víctima no va tenir temps de reaccionar ni d'incorporar-se per intentar repel·lir l'atac.