Els submarinistes de la Guàrdia Civil han rescatat aquest migdia els cossos de les dues joves britàniques desaparegudes quan van entrar a l'aigua a Lloret de Mar (Selva), en plena llevantada. Pels voltants de les dotze del migdia, l'helicòpter de Salvament Marítim ha localitzat els cadàvers, que es trobaven semi submergits, entre Lloret i Blanes, unes dues milles endins a partir de la línia de la costa. Els submarinistes de la Guàrdia Civil han necessitat equipament específic per recuperar els dos cossos. Segons ha explicat el seu cap, Fernando Aguirre, "els corrents de fons eren molt durs", i això ha comportat que els bussos haguessin de portar més llast per evitar que el mar els arrossegués.

Els cossos de les dues joves s'han localitzat pels voltants de les dotze del migdia. Qui ha albirat els cadàvers ha estat l'helicòpter de Salvament Marítim, l'Helimer 04, que a primera hora s'ha enlairat des de la base de Reus per sumar-se a la recerca. Els cadàvers de les dues joves, de 33 i 36 anys, es trobaven entre Lloret de Mar i Blanes. Els corrents els havien arrossegat unes tres milles cap al sud del punt on van desaparèixer (la platja Gran).

Des de la línia de la costa, els cossos s'han localitzat aproximadament a una distància d'entre una milla i mitja i dues milles mar endins. Qui s'ha fet càrrec del rescat dels cadàvers han estat els submarinistes de la Guàrdia Civil, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (Geas) de l'Estartit (Baix Empordà).

El seu cap, Fernando Aguirre, ha explicat que ells s'han incorporat a la recerca pels voltants de dos quarts de set del matí, tan bon punt han rebut l'avís. De totes maneres, la llevantada ha obligat l'equip a prendre mesures especials. "A la zona hi havia unes corrents superiors a quatre milles nàutiques, que es comporten com si fossin un barril que anés rodant", ha precisat Aguirre, per exemplificar la dificultat de les condicions amb què han hagut de treballar.

Semi submergits

Després de rebre l'avís de l'helicòpter, els Geas s'han dirigit des del port de Blanes fins a la zona on hi havia els cadàvers. Els cossos de les dues joves britàniques estaven separats uns 500 metres i es trobaven semi submergits a un metre de profunditat. "El temporal, els corrents i la temperatura de l'aigua ha fet que no s'enfonsessin del tot", ha precisat Aguirre.

El cap dels Geas ha explicat que la llevantada ha comportat que el rescat hagi estat "molt complicat". De fet, els submarinistes han hagut de portar més llast de l'habitual per evitar que el mar els arrossegués i els pogués engolir. "Les corrents de fons eren molt dures; això ha obligat els submarinistes a actuar ràpid, portant molt de pes per evitar que el mar jugués amb ells el menor temps possible i els pogués arrossegar cap avall", ha concretat Fernando Aguirre.

"En el moment d'entrar al mar, els submarinistes s'han hagut de deixar dur pels corrents, portar a terme la recerca en el menor temps possible i sortir ràpid", hi ha afegit el cap dels Geas. Després de recuperar els cossos de les dues víctimes, de 33 i 36 anys, la Guàrdia Civil els ha traslladat fins al port de Blanes, on allà la comitiva judicial ha fet l'aixecament del cadàver.

Investigació policial

Els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació, han pres declaració a comissaria a les altres tres joves que formaven part del grup. El cap de l'ABP Selva litoral-Blanes, l'inspector David Castro, ha explicat que se'ls ha donat atenció psicològica, i que els agents també han interrogat el vigilant de la guingueta de la platja, que va alertar les noies que no es banyessin.

Tot apunta que les joves britàniques havien ingerit alcohol, perquè aquesta matinada havien sortit de festa. Els fets han tingut lloc pels voltants de les quatre. Després de fer-se una foto, dues noies han volgut banyar-se, tot i la llevantada, i que a la platja Gran hi oneja la bandera vermella des d'ahir.

Desobeint l'alerta del vigilant de la guingueta, dues de les noies britàniques han entrat a l'aigua. Una n'ha sortit només tocar el mar, però a l'altra se l'han endut les onades. Ha estat llavors quan una altra del grup, que es trobava a la sorra, s'ha tirat a l'aigua per socórrer-la i el mar també l'ha engolit.

Al dispositiu de recerca, que s'ha activat en plena matinada, hi han pres part Mossos d'Esquadra, Bombers, Protecció Civil de Lloret de Mar, Policia Local, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil.