Una patrulla de la Policia Local de Sils estava fent un control rutinari dimarts a la tarda per la urbanització de Vallcanera. Quan van arribar a l'alçada del carrer Tigre van notar que d'una casa en sortia una forta olor de marihuana. Arran d'això els agents es van acostar al domicili i van començar a sentir el soroll d'aparells d'aire condicionat que els va fer sospitar que hi havia un cultiu de marihuana. Mentre això succeïa van alertar els Mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners.

Un cop allà, els policies locals de Sils van trucar el timbre per veure si hi havia algú i els van obrir dos homes que es van posar molt nerviosos per la presència dels agents. En arribar-hi els Mossos, els inquilins els van dir que ells no vivien a la casa sinó que eren el lampista i el pintor i que estaven fent uns treballs al domicili.

Davant les evidències, els agents van entrar a la casa amb el permís dels homes i van localitzar-hi una plantació d'unes 600 plantes de mida força petita. Estaven situades en quatre de les habitacions de la casa. A dins la casa a banda del cultiu de droga també hi van descobrir tot tipus de material necessari per a la seva producció i creixement. Hi havia diversos aparells d'aire condicionat, focus per a la il·luminació, fertilitzants, entre d'altres.

Arran de la descoberta, els agents van precintar la casa -que està llogada- i els dos homes i una dona van quedar imputats per ser els autors d'un presumpte delicte contra la salut pública. Ahir agents dels Mossos estaven a la casa, d'on van emportar-se tot el material comissat i van acabar d'escorcollar la casa.

Els denunciats són tots de nacionalitat espanyola i els dos homes tenen 38 anys i són veïns de Pineda de Mar i el Baix Llobregat. La dona té 22 anys i també és veïna del Baix Llobregat. Els tres denunciats properament seran citats per tal de declarar davant l'autoritat judicial de Santa Coloma de Farners competent sobre els fets.