L'acusat de matar un company de feina a l'escorxador de Riudellots de la Selva el 23 d'octubre del 2012 va assegurar ahir que va relliscar i va apunyalar la víctima sense voler. Xiaowei Chen, que va declarar al final del judici, va afirmar que tenia una relació "molt bona" amb la víctima i va negar haver-hi discutit mai. Segons va relatar, els dos homes treballaven de costat a la cinta de cansalada. Aquella matinada, diu, la víctima no atrapava la feina i cada cop se li anava apropant més i envaïa el seu espai de feina. "Li vaig dir dos cops "tira cap allà" i el vaig empentar amb el braç però, no sé com, vaig relliscar i jo ja no tenia el ganivet a la mà i ell el tenia clavat al pit", va afirmar.

L'acusat va negar les acusacions i va assegurar que no va discutir amb l'acusat per un problema laboral ni li va clavar el ganivet al pit intencionadament. Durant una hora i mitja d'una declaració, Xiaowei Chen va assegurar que va ser un accident i que va matar la víctima sense voler.

Segons va relatar l'acusat, la feina dels dos era en cadena perquè un havia de fer un tipus de tall a la peça i el següent un altre. El problema va començar quan el que estava primer a la cinta, la víctima, es va desbordar i no atrapava la feina. Chen va afirmar que, com que no era capaç d'acabar, cada vegada s'anava apropant més cap a ell.

Aleshores, va explicar, li va dir un primer cop "negre, tira cap allà", però la víctima no li va fer cas. "Com que hi ha molt soroll, vaig pensar que no m'havia sentit", va relatar. Per això, li va tornar a dir un segon cop mentre feia un gest amb el colze per apartar-lo. "No sé com, vaig relliscar i vaig perdre l'equilibri i, de cop, jo ja no tenia el ganivet a la mà i ell el tenia al pit", va narrar l'acusat.

Xiaowei Chen va justificar que després de clavar-li el ganivet va marxar de la sala de treball seguint ordres de l'encarregat i va exposar que a continuació va abandonar la fàbrica perquè tenia por que "la resta de companys de treball negres" volguessin venjar la mort de la víctima. "No vaig fugir", va assegurar.

La versió de l'acusat contrasta amb la dels forenses,que van delcarar ahir al matí i van descartar una punyalada accidental en el crim. Els perits van ressaltar que les ferides no són compatibles amb què Chen perdés l'equilibri quan treballava i, mentre queia, li clavés el ganivet sense voler a la víctima. Segons els forenses, el ganivet va travessar l'estèrnum, que és un dels ossos "més durs" del cos humà, el cor i els pulmons. "El mecanisme de la ferida és un cop sec, directe i amb acceleració", van afirmar els forenses, que van afegir que amb caiguda "no es tindria prou força" al braç per causar aquesta ferida.