Entrar al mar de nit amb temporal de llevant pot convertir-se en un malson. Això és el que van viure cinc dones britàniques la passada matinada. Dues d'elles van morir engolides per les fortes onades que repicaven al sud de la platja Gran de Lloret de Mar, a tocar de la Riera. Els efectius de rescat van localitzar els dos cossos al migdia, mig submergits a una milla de Blanes. Els Mossos s'han fet càrrec de la investigació i l'autòpsia determinarà les causes de la mort.

Les víctimes tenien 33 i 36 anys i vivien a Birmingham. Estaven de vacances de Lloret amb tres dones més. Per la informació que ha transcendit tot va ser fruit d'una negligència. Totes cinc, al voltant de les quatre de la matinada quan retornaven d'una nit de festa van anar fins a la platja Gran, on des del dia abans hi havia bandera vermella fruit de la llevantada.

Les turistes van fer-se una foto i en aquell moment, segons va informar el cap de Protecció Civil de Lloret, Felip Carbonell, dues d'elles van decidir banyar-se. Aquí va començar tota la tragèdia i és que malgrat els avisos d'un vigilant d'una guingueta de la platja perquè no hi entressin, van desobeir. Per culpa del fort onatge, una d'elles va aconseguir sortir de l'aigua però l'altra ja no. Vist això, una de les companyes que hi havia a la sorra va llançar-se a salvar la seva amiga. La sort però no la va acompanyar i va acabar també engolida pel mar.

Ràpidament, el vigilant va alertar la Policia Local de Lloret i es va activar tot el dispositiu de recerca. D'entrada es va il·luminar la platja Gran i els efectius de la Policia Local, Bombers, Salvament Marítim, Protecció Civil i Mossos van començar la recerca.

A partir de la sortida del sol també s'hi van unir mitjans aeris i el Grup Especial d'Actuacions Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil. Aquests últims es va desplaçar al port de Blanes perquè fruit de les onades no podien sortir des de Lloret. Les condicions meteorològiques també van impedir que els submarinistes dels Bombers poguessin sortir. Els efectius de rescat van estar buscant els cossos de les dues britàniques durant hores, per terra, mar i aire.

Mentrestant a Lloret de Mar, els Mossos van activar una unitat de suport psicològic i van començar a prendre declaració a les companyes de les difuntes que s'allotjaven a un hotel de Lloret.

Finalment, quan passaven deu minuts de la una del migdia, l'helicòpter Helimer 215 de Salvament Marítim va albirar els dos cossos mig submergits. Ràpidament, els GEAS de la Guàrdia Civil van anar cap a la zona amb la seva embarcació per recuperar els cadàvers. Es trobaven a una milla de Blanes i a unes tres de Lloret de Mar. Els submarinistes van efectuar un rescat sota unes condicions molt dures a causa del fort temporal però van aconseguir treure els cossos de l'aigua i els van traslladar al port de Blanes.

Un cop allà, al voltant de tres quarts de dues de la tarda, es va fer l'aixecament dels cadàvers i van ser traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on se'ls realitzarà l'autòpsia, que ha de determinar les causes de la mort. Quant a la investigació dels fets, els Mossos d'Esquadra n'estan a càrrec.