Pacten sis anys de presó per a l´acusat del crim de l´escorxador de Riudellots

S'enfrontava a 20 anys i admet que era conscient que podia matar el company de feina però va actuar de forma "irreflexiva" i "incontrolable"

05.10.2015 | 07:30
L´acusat, Xiaowei Chen.
L´acusat, Xiaowei Chen.

Un acord d'última hora entre fiscalia, acusació particular i defensa ha dissolt el jurat popular que des de divendres jutjava a la secció quart de l'Audiència Nacional a Xiaowei Chen, acusat de matar un company de feina d'un escorxador a Riudellots de la Selva l'octubre de 2012. S'afrontava a 20 anys de presó per assassinat però les parts han acordat rebaixar-la a 6 anys de presó per un homicidi amb atenuant d'arravatament.
El magistrat president del judici, Javier Marca Matute, va explicar als 9 membres del jurat i als 2 suplents que aquests acords entren dins la "normalitat" en l'àmbit judicial. A més, va afegir que considera que és un "acte de justícia, de justícia de la bona" perquè les parts han arribat a un pacte que satisfà tothom. Així, els membres del jurat no s'havien d'aïllar la tarda fins a arribar a un veredicte.
Segons el nou relat de fets, les parts consideren que ha quedat provat que Chen, "envaït per una intensa i incontrolable commoció -motivat en part per l'estat depressiu en què es trobava- va reaccionar irreflexivament dirigint una rabiosa estocada al pit de la víctima" amb el braç dret. En l'escrit es diu que l'acusat era "plenament conscient" que li provocaria la mort. L'escrit, que l'acusat va admetre plenament, detalla que li va clavar el ganivet de 12 centímetres de fulla fins al mànec tot travessant diferents teixits i li va provocar una ferida de 15 cm que li va travessar l'estèrnum, el cor i els pulmons. La mort va ser "instantània i inevitable" com a conseqüència de l'hemorràgia interna a punts vitals del cos de la víctima.
En el nou relat apunta que l'origen de la discussió va ser que la víctima, que treballava de costat amb Chen a la cinta de tallar cansalada, "va envair l'espai de feina" de l'acusat. Chen li va fer una "primera increpació" perquè retornés al seu lloc. Davant la resposta negativa de la víctima, l'acusat el va tornar a increpar de forma més vehement fins que finalment, enmig d'una discussió i de forma "sorpressiva" li va clavar el ganivet. Chen mantenia fins ahir que va ser un accident la laboral i el va matar sense voler. Al final, va reconèixer l'autoria intencionada dels fets.
D'altra banda, pel que fa a la responsabilitat civil, la quantitat que caldrà pagar en concepte d'indemnització es decidirà en sentència. També es decidirà qui ha d'assumir el pagament entre l'acusat, l'empresa i l'asseguradora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema