Aquesta setmana s'ha complert un any de les fortes pluges que van provocar nombroses incidències en diferents punts de la comarca. A Riudarenes va tenir dues grans conseqüències. La primera, les columnes del pont de la GI-555 que supera la riera de Santa Coloma, entre Massanes i Riudarenes es van descalçar. La GI-555 va estar tallada dos mesos. Una altra destrossa, menys coneguda, va ser l'esfondrament parcial d'un carrer a la urbanització Can Fornaca, de 500 residents i ubicada a 10 quilòmetres de Riudarenes.

Des de llavors, l'esvoranc del carrer Pollancre segueix allà i la via està tallada. El passat abril, l'alcalde, Jordi Gironès, va denunciar la situació i va explicar que havien anat a demanar ajuda a la subdelegació de l'Estat a Girona, a la delegació de la Generalitat. L'Ajuntament, amb un nivell d'endeutament elevat, no dispsosa de diners suficients per reparar els danys. Però no van obtenir l'ajuda.

Així, van anar a la Diputació de Girona, on els van fer un primer projecte de reparació valorat en uns 305.000 euros, i al Consell Comarcal. Posteriorment es va refer el projecte i es va xifrar el cost de l'execució de l'obra en 259.830,58 euros, que és el que va aprovar inicialment el ple de Riudarenes el passat 22 de juny.

Després del procés d'exposició pública i sense que es presentessin al·legacions, el projecte es va aprovar definitivament a l'agost amb un edicte que el Butlletí Oficial de la Província de Girona va publicar el passat 24 de setembre.

Així, Riudarenes ja disposa d'un projecte, però, com admetia ahir l'alcalde, falta el finançament per executar les obres. De moment, va afegir, han rebut una "resposta positiva" de la Diputació, però esperen la col·laboració d'altres administracions per, juntament amb l'Ajuntament, reunir els diners i tirar endavant aquest projecte.