El grup d'ICV-EUiA de Blanes ha presentat 48 propostes per a la revisió del Pla General (POUM) que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul després d'un recurs dels càmpings.

Segons el regidor Víctor Catalan, "el POUM és també una eina per planificar l'economia del municipi, generar llocs de treball, protegir el patrimoni i el territori, i potenciar el turisme i cohesionar els barris". Per això, en les propostes dividides en 6 eixos, demanen un procés de redacció "transparent i amb participació ciutadana" i "implementar un urbanisme pel bé comú i sostenible" per cohesionar els barris, dotant-los "d'equipaments públics i planificant la presència de parcs i jardins".

Entre les propostes, la coalició demana canvis en el model del parc d'habitatges, ja que "un gran nombre d'habitatges de segona residència" han "passat a primera residència, com els barris de Els Pins i La Plantera" i això "implica un gran creixement" dels habitants "al barri sense que s'incrementin els serveis públics". A més, incideixen en mesures de control sobre habitatges buits i d'ús turístic.