Una dona lituana de 47 anys s'ha convertit en la tercera persona que mor ofegada a la platja de Lloret en menys d'una setmana. Va passar ahir a primera hora del matí, a Sa Caleta. La víctima va anar a la platja a banyar-se amb una amiga. Aquesta darrera va poder sortir de l'aigua pel seu propi peu però la víctima va començar a tenir problemes i un veí de la zona que ho va veure va donar l'alarma. L'ofegament es va produir cap a dos quarts de vuit del matí, quan encara no hi havia els socorristes a la platja, i el cadàver de la turista va ser localitzat una hora més tard per un helicòpter de Salvament Marítim, que va recuperar el cos i el va traslladar a la platja, on la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra el van custodiar fins que va arribar la comitiva judicial.

El cos sense vida de la turista va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona perquè se li practiqués l'autòpsia que permeti determinar les causes exactes de la mort. Es farà avui.

En el dispositiu de recerca del cadàver hi van participar els Bombers de la Generalitat, la Policia Local de Lloret i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a banda dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Salvament Marítim.

El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Josep Lluís Llirinós (CiU), va explicar que les primeres informacions disponibles indicaven que la víctima i la seva acompanyant estaven de vacances al municipi. Les dues dones, havien esmorzat a primera hora a l'hotel on estaven allotjades i, després, es van dirigir a la zona de Sa Caleta per banyar-se.

El regidor va declarar que poca estona després una de les dues banyistes va poder sortir "amb total normalitat" de l'aigua però l'altra va tenir problemes i va començar a demanar auxili. Aleshores, un veí del municipi que passejava per la zona va donar l'alerta als serveis d'emergències. Eren poc després d'un quart de vuit del matí.

"Tots els protocols han funcionat i els serveis d'emergències s'han activat rapidíssim", va explicar el regidor. Tot i això, no van poder fer res per salvar la vida a la dona.

Una hora després, l'helicòpter de Salvament Marítim Helimer 215 va veure el cos de la banyista a poca distància de la platja. Des del mateix helicòpter va baixar un rescatador, que va recollir la dona i la va portar fins a la sorra.

Allà, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van custodiar el cadàver fins que va presentar-ser la comitiva judicial, encapçalada pels forenses, que van fer l'aixecament del cadàver. "A partir d'ara, estem a l'espera dels resultats de l'autòpsia, qualsevol conclusió que expresséssim ara seria precipitada i podria ser un error", va exposar el regidor.

Bandera vermella

A les platges de Lloret onejava ahir la bandera vermella, si bé a primera hora no hi havia mala mar perquè no bufava tan fort el vent de garbí com al llarg del matí. Els fets també van passar en una hora en la qual no hi havia socorristes. A Lloret, el servei de platges dura fins a mitjans octubre però comença a les deu del matí.

El regidor també va explicat que, des del primer moment, es van activar els serveis d'assistència psicològica de l'Ajuntament de la població per a l'acompanyant de la víctima. "Són moments delicats, des del primer moment hem posat a la seva disposició ajuda", va detallar.