El Govern català aprova impulsar el Pla Operatiu de Turisme de Lloret

La mesura, acordada ahir en la reunió del Consell Executiu, integra els departaments de Territori, Agricultura, Interior, Governació i Empresa

07.10.2015 | 07:20
Un moment de la presentació, dilluns, de la jornada "RepensaLloret".
Un moment de la presentació, dilluns, de la jornada "RepensaLloret".

El Govern de la Generalitat va aprovar ahir l'acord per impulsar el Pla Operatiu de Renovació de Destinació Turística de Lloret de Mar integrant-hi, a més del Departament d'Empresa i Ocupació on estava ara, els departaments de Territori i Sostenibilitat, d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d'Interior i de Governació i Relacions Institucionals, a banda del Departament d'Empresa i Ocupació. La decisió s'esperava després que dilluns l'alcalde, Jaume Dulsat, avancés que el Govern català tenia previst aprovar la mesura aquesta setmana. Finalment, va ser ahir, i significa que aquest aquest Pla -impulsat per la Generalitat, l'Ajuntament i el sector empresarial- "formarà part de la política del Govern" i serà "prioritari", recordava Dulsat.
Segons va indicar ahir l'Executiu, amb l'acord, el Govern assumeix l'impuls de les previsions del Pla Operatiu que corresponguin a la Generalitat a través d'una Comissió integrada per representants d'aquests departaments. L'objectiu és integrar-los i concretar l'execució de les actuacions d'acord amb el programa i els objectius del pla operatiu, van afegir.
Actualment, un grup de treball format per representants de les parts implicades en el projecte, està desenvolupant les actuacions corresponents a la primera fase d'execució del Pla (2015-2016).
En concret, els treballs de desplegament del Pla se centren, prioritàriament, en la concreció de les solucions urbanístiques de transformació que afavoreixin la millora de la destinació, l'arranjament i finalització del camí de ronda, i la projecció i implementació de xarxes de telecomunicacions i infraestructures d'eficiència energètica i ús d'energies renovables, que han de possibilitar l'evolució de Lloret de Mar cap a un model de destinació intel·ligent.
El 31 de març de 2014 es va signar el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Empresa i Ocupació, l'Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa del Turisme de Lloret de Mar, pel desenvolupament programàtic del Pla estratègic de turisme de Catalunya 2013-2016 i el Pla estratègic de turisme de Lloret de Mar 2010-2014, mitjançant el qual els signants es comprometien a treballar de forma conjunta per renovar i millorar la destinació turística Lloret.
L'anunci arriba quan falta menys d'un mes perquè el municipi celebri la jornada "Repensa Lloret" organitzada per l'Ajuntament i Lloret Turisme que se celebrarà al Palau de Congressos Olympic el 4 de novembre. La jornada es va presentar dilluns i serà gratuïta i oberta a tothom on, amb veïns i empresaris, es posarà sobre la taula quin model de ciutat es vol. Per això, es comptarà amb amb ponents rellevants en el sector

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema