Jutgen un lladre reincident per atracar una botiga de Lloret i lligar la propietària

L'acusat, que s'enfronta a sis anys de presó, nega els fets i diu que llavors no sortia gaire perquè estava deprimit

07.10.2015 | 07:20

L'Audiència de Girona ha jutjat un lladre reincident, Jorge Zúñiga, que s'enfronta a 6 anys de presó per atracar a punta de navalla una botiga de Lloret, emmordassar la propietària i tancar-la al lavabo.
L'acusat acumula tres sentències fermes per robatoris amb violència i intimidació, per les quals va entrar a presó. El 2005, en 3 mesos (de març a juny) fins a tres jutjats de Girona el van condemnar per cometre aquest tipus de delicte.
Quan els Mossos el van tornar a detenir, a finals de desembre de 2009, feia tan sols unes poques setmanes que havia sortit de la presó. La policia el va emmanillar en una plaça de Lloret, on Zúñiga s'estava perquè vivia a casa de la seva filla. Ara, aquest lladre reincident s'enfronta a una nova condemna, de 6 anys de presó, per haver atracat la botiga de roba "D'Dona", situada a la plaça Adler de Lloret.
El robatori va tenir lloc cap a quarts de vuit del vespre del 22 de desembre de 2009. Davant del tribunal, però, Zúñiga va negar tenir cap mena de relació amb els fets. L'acusat va explicar que, tot i que aleshores vivia en un pis del barri de Fenals, no sabia ni tan sols on era la plaça Adler. "Vaig estar molts anys a la presó, i Lloret estava molt canviat quan vaig tornar-hi".
A més, va dir que aleshores pràcticament no sortia al carrer. "Estava molt depressiu i no servia pràcticament per a res; m'estava moltes hores a casa", va declarar Zúñiga. Tot i no recordar-ho exactament, també va dir que, aquell vespre, segurament no va marxar del pis. Però sí que va afegir que, en cap cas, va cometre el robatori.
Aquesta versió xoca de ple amb la que va explicar la propietària de la botiga. La dona, que va identificar Zúñiga a les fotos i en la roda de reconeixement, va dir que l'acusat va actuar a cara descoberta quan va cometre l'atracament.
Segons va relatar la mestressa, mentre s'estava al darrere del taulell, el lladre va entrar amb les mans a les butxaques i li va demanar un vestit de festa. Quan buscava entre el gènere, va veure com l'home duia guants de làtex i va entrellucar el fil d'una navalla. Això la va fer desconfiar i va intentar endur-se el sospitós cap al carrer, amb l'excusa d'ensenyar-li un vestit que tenia a l'aparador. Però ja no hi va ser a temps. El lladre li va posar una navalla al costat, la va obligar a entrar al lavabo i, allà, la va lligar de mans i peus amb cinta d'embalar i la va emmordassar.
Mentre la lligava, una clienta va entrar a la botiga. Aleshores, va prosseguir, el lladre va sortir un moment, es va fer passar per un tècnic informàtic i li va dir a l'altra dona que marxés perquè la propietària havia sortit. Quan es van tornar a quedar sols, el lladre va agafar 700 euros de la caixa, el mòbil de la propietària i va fugir.
Al cap de poc, la dona es va poder deslligar i va avisar la policia. Durant el judici, la propietària de va relatar que el lladre estava "nerviós", que li va dir que necessitava diners per comprar droga i que es notava que no era la primera vegada que cometia un robatori.
Entre els testimonis, ahir també hi havia la cunyada i la filla de l'acusat. El 2013, totes dues van declarar que, segurament, el vespre del robatori l'acusat s'havia estat al pis amb elles. Ahir, davant del tribunal, ho van tornar a assegurar.
La fiscal va mantenir la demanda de 6 anys de presó per a Zúñiga per robatori amb violència i intimidació amb ús d'instrument perillós i l'agreujant de multireincidència. La defensa va demanar l'absolució. De manera alternativa, però, va sol·licitar que si es condemna l'acusat, l'Audiència apliqui un atenuant de drogoaddicció i un de dilacions indegudes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema