Protecció Civil ha activat cap a les dotze d'aquest dimecres al migdia la prealerta del pla Inuncat per la previsió de fortes pluges a partir d'aquest vespre al litoral i prelitoral central. S'espera que les pluges més intenses puguin caure al Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i Vallès.

També, les precipitacions podran descarregar amb força a la comarca de la Selva. Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions a les zones on les pluges descarreguin amb intensitat.

Segons indica el Servei Meteorològic, a partir d'aquest vespre i durant la propera nit les pluges podran descarregar amb una intensitat superior als 20 litres en només mitja hora a les comarques del Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès i la Selva.

Després d'una treva durant el dia de demà, dijous, es preveu que les pluges intenses es reactivin de nou al vespre i es concentrin al litoral central (Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès i Maresme). L'episodi s'allargaria fins divendres a primera hora del matí.