Santa Coloma ha de canviar de projecte per no perdre una subvenció de 623.000 €

El municipi renuncia al vial de circumval·lació del nord-oest inclòs al Puosc per la reurbanització del carrer del Prat

08.10.2015 | 14:55
Un moment del ple extraordinari celebrat ahir per aprovar el canvi en el destí de la subvenció del Puosc.
Un moment del ple extraordinari celebrat ahir per aprovar el canvi en el destí de la subvenció del Puosc.

El projecte per construir un vial de circumval·lació al nord-oest de Santa Coloma de Farners -de la carretera de Castanyet a la C-152 (la carretera d'Anglès)- no es podrà fer, o almenys de moment. L'obra, amb un pressupost d'1 milió d'euros per fer un vial de 750 metres -la major part en viaducte- es va projectar l'any 1999. El 2012, la Generalitat, a través del Puosc, va subvencionar el projecte amb uns 623.000 euros i el municipi tenia fins al 31 de desembre de 2015 per adjudicar els treballs.

Des del 2014, la Generalitat va anar recordant a l'Ajuntament, llavors governat per CiU, dels terminis i requerint una sèrie de documentació. El problema està en què el projecte s'ha quedat antic i no coincideix amb els accessos -en l'enllaç al nord de la C-152- amb l'altre gran projecte: la variant des de Riudarenes, que ha de transcórrer per l'est de Santa Coloma.

Així, caldria refer el projecte de circumval·lació antic per connectar-la a la futura variant de l'est i adjudicar les obres abans del 31 de desembre per mantenir la subvenció de 623.000 euros. Però el nou Ajuntament d'ERC s'ha trobat amb un problema afegit, i és que fins ara el consistori no ha contactat amb cap propietari per les expropiacions ni presentat els informes indicant que disposa de tots els terrenys, concessions, permisos i autoritzacions per executar l'actuació. I, segons va explicar ahir l'alcalde, Joan Martí, l'Ajuntament no té temps ni per refer el projecte ni per realitzar totes les actuacions i autoritzacions abans del 31 de desembre. Per això, el passat agost, van demanar a la Generalitat una pròrroga fins al 31 de desembre de 2016, un any per revisar el projecte i adequar-lo al nou POUM que ja inclou la variant i que no coincideix amb el traçat del projecte de circumval·lació.

El mes passat, la Generalitat va desestimar la pròrroga argumentant que el programa Puosc finalitza el 2015 i no hi ha possibilitat que pressupostàriament es pugui ajornar l'adjudicació. Així, per no perdre la subvenció, el govern va proposar ahir, en un ple extraordinari, sol·licitar un canvi de destí d'aquest import subvencionat per un altre projecte que ja estigui aprovat i del què es disposin ja els terrenys i servituds necessàries. Tot, per adjudicar els treballs abans d'aquest 31 de desembre.

Així, es va acordar per 16 vots a favor i 1 en contra (CUP), que la subvenció vagi a la reurbanització del carrer del Prat. Aquesta nova obra té un pressupost d'1.082.202 euros, dels quals l'ajuntament n'aportaria 459.544,80 i a través del Puosc els altres 622.657. A més, el ple va aprofitar per aprovar definitivament el projecte de reurbanització de Can Prat, donat que el temps del què disposa l'Ajuntament per treure a licitació i acabar adjudicant les obres caduca a final d'any si no vol perdre la subvenció.

Ara, doncs, el projecte de circumval·lació quedarà aturat i a l'espera que el nou Ajuntament refaci el projecte i, el més complicat de tot, trobi la manera per finançar els treballs, ja sigui amb recursos propis (gairebé 1 milió d'euros) o a través d'alguna futura subvenció a la què puguin accedir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El jutge autoritza l´Ajuntament de Lloret a obrir el camí de ronda de Can Juncadella

El pas està barrat des del 2009 i el consistori té 15 dies per retirar la porta instal·lada pels...

Enllaços recomanats: Premis cinema