La CUP de Blanes exigeix una audiència pública de les ordenances

Recorda que l'any passat el ple va
aprovar per unanimitat aquesta mesura

08.10.2015 | 00:00

La CUP ha informat que l'equip de govern de l'Ajuntament de Blanes ha convocat tots els partits amb representació a una primera reunió per abordar el debat de les ordenances fiscals per l'any 2016. Segons el calendari previst, les ordenances haurien de ser aprovades inicialment abans de finals d'aquest mes d'octubre, en un ple extraordinari, per obrir tot seguit el pertinent període d'exposició pública i permetre la presentació d'al·legacions per part de la ciutadania. Segons la CUP, aquestes ordenances no són un tema menor, ja que defineixen les normes del municipi de Blanes per regular l'activitat econòmica i les aportacions dels veïns en forma d'impostos, taxes i preus públics, motiu pel qual reclama que se celebri una audiència pública, és a dir, que hi hagi una sessió pública oberta a la ciutadania i a totes les entitats, convocada pel mateix Ajuntament, que té l'objectiu que l'equip de govern exposi l'estat del tema subjecte a debat i permeti la intervenció dels assistents.
La formació independentista ha recordat que el passat mes de novembre el consistori blanenc va aprovar per unanimitat una moció a instància de la CUP per impulsar la celebració d'audiències publiques sobre temes d'interès pel conjunt de la ciutadania, referint-se específicament al cas de les ordenances fiscals i del pressupost municipal. La moció també marcava uns terminis mínims per tal de garantir l'accés a la informació i sobretot la participació ciutadana.
Segons Clara Castrillo, regidora de la CUP, "amb el calendari proposat per l'equip de govern, a dia d'avui, ens trobaríem fora del termini per celebrar aquesta audiència pública amb els paràmetres acordats el passat mes de novembre per tots els grups representats en aquell moment al consistori". Tot i així, ha remarcat que "donada la importància i l'impacte que tenen aquestes ordenances sobre tots els blanencs i blanenques, demanem a l'Ajuntament que, com a mínim, compleixi el contingut de la moció i posi immediatament en marxa la preparació d'una audiència pública". Finalment, referint-se sobretot a l'imminent debat sobre el pressupost municipal, Castrillo ha recordat que "ara sí que no hi ha cap excusa per no tenir en compte la participació ciutadana en aquests assumptes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema