La PAHC ocupa una entitat bancària per aturar un desnonament

Mig centenar d'activistes hi prenen part per evitar que el banc faci fora de la seva casa una mare soltera i el seu fill menor d'edat

08.10.2015 | 14:55
Un moment de la protesta a l´interior de la seu bancària.

La Plataforma d'Activistes per l'Habitatge i contra el capitalisme de Blanes va informar ahir que havia aconseguit aturar el desnonament d'una família blanenca formada per una mare soltera amb una menor, i que viuen al carrer Vilar Petit de la població. Segons la PAHC, el desnonament impulsat pel BBVA estava programat per dimarts vinent. Per evitar-ho, mig centenar d'activistes van presentar-se ahir al matí a l'oficina que l'entitat bancària té a la Rambla Joaquim Ruyra de Blanes, on van tancar-se fins que responsables del BBVA van decidir aturar el desnonament, van comunicar des de la Plataforma.
La PAHC segueix exigint que es parin definitivament tots els desnonaments d'habitatge habitual i que es posi en marxa urgentment un veritable pla de rescat social per a aturar la pobresa i la manca de recursos, en la qual s'està abocant cada vegada més persones, en un moment on l'atur segueix pujant la població blanenca, sosté la Plataforma.
D'altra banda, la PAHC va aprofitar el comunicat de l'ocupació de l'entitat bancària per confirmar l'assistència a la pròxima reunió de la Taula Local pel Dret a l'Habitatge de Blanes. No obstant això, la Plataforma va manifestar que no accepta cap condicionament per part de l'Ajuntament de Blanes que modifiquin el funcionament intern del moviment social i ni tampoc la mirada i posicionament crític davant d'un sistema capitalista que "aboca a la injustícia social".
Per dissabte vinent, la PAHC ha organitzat una xerrada per informar a la població sobre la nova Llei d'Emergència Habitacional i Contra la Pobresa Energètica, aprovada pel Parlament de Catalunya. La trobada serà a dos quarts de set de la tarda a l'Ateneu Sa Fera Ferotge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema