L'Ajuntament de Riudellots de la Selva ha tret a licitació les obres del projecte de reforma i ampliació del pavelló poliesportiu per un import de 969.741,61 euros (IVA inclòs). Les empreses interessades tenen fins al pròxim 19 d'octubre per presentar les seves ofertes. Passats els terminis i un cop s'adjudiquin les obres, el temps previst per executar els treballs -que s'acabarà en dues fases- serà de 13 mesos.

El pavelló actual data de l'any 1985 i està situat a la zona esportiva municipal on també hi ha el camp de futbol, les pistes de petanca o la piscina descoberta, entre altres equipaments. Actualment, el pavelló consta de dos nivells. La planta superior és la de l'accés principal del públic i usuaris i disposa d'una plataforma que actua de mirador cap a la pista (ubicada en el nivell inferior). A més, una part de la zona superior s'ha adaptat una sala polivalent per activitats gimnàstiques, ja que mancaven espais complementaris.

Al nivell inferior -que part és una planta soterrada-, a banda de la pista, hi ha tres vestidors col·lectius i un per àrbitres (ubicats just sota la plataforma d'accés al pavelló), així com els lavabos del públic i alguns magatzems. La comunicació entre els dos nivells es fa només per una escala circular.

El projecte de reforma, segons va explicar l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, "parteix de la necessitat de tenir més instal·lacions", ja que ara són "justes" i el pavelló requereix "tenir més espai". Així, l'Ajuntament ha promogut el projecte i ha estat redactat pels serveis tècnics del Consell Comarcal. Es remunta a l'any 2011 quan es va fer una primera memòria valorada. En els següents anys es va anar perfilant i ajustant als requeriments de les diferents administracions fins que es va aprovar definitivament en el ple del passat 12 de gener de 2015.

Els detalls de l'ampliació

En concret, la reforma consta de tres fases, una de les quals ja ha estat executada. Es tractava de la reforma dels lavabos de la planta inferior i la conversió d'un dels magatzems en un quart vestidor.

La segona fase consistirà en l'ampliació de l'edifici. Així, s'afegirà un nou volum en l'extrem oest de dues plantes. La planta superior es destinarà a gimnàs i a sales polivalents mentre que a la planta inferior es reserva a vestidors, magatzems i sales d'instal·lacions. A més, amb l'ampliació es resoldrà un problema d'accessibilitat afegint una segona escala d'accés i un ascensor adaptat. Alhora, s'aprofitarà per modificar l'accés principal a l'edifici amb un espai de recepció més delimitat.

Finalment, la tercera fase serà la que tindrà més visibilitat. En aquest sentit, es reformarà i ampliarà la mateixa pista poliesportiva. Actualment, va continuar explicant l'alcaldessa, la pista no té les dimensions mínimes reglamentàries per alguns dels esports que s'hi practiquen. Després de l'ampliació de la pista, tindrà les mides per acollir competicions oficials.

Igualment, en la tercera fase s'instal·larà una graderia en un espai de la planta superior i s'adequaran uns lavabos (i uns dels quals adaptat) per al públic, de manera que no sigui necessari l'accés a la pista, com calia fer fins ara.

El pressupost bàsic de licitació de les obres per a la segona i tercera fase que resten pendents és de 801.439,35 euros (969.741,61 amb IVA) i el període per executar les obres és de 13 mesos. Els 10 primers correspondrien a la segona fase mentre que els tres últims serien per realitzar la tercera fase.

La previsió és que, un cop els treballs s'hagin adjudicat, les ?obres comencin a principis de 2016 i acabin, si tot va bé, durant el 2017.