La nova comissaria compartida de la Policia Local de Lloret i Protecció Civil està a punt i avui ja entra en funcionament amb el trasllat dels efectius de carrer. Segons va informar l'Ajuntament, no serà fins d'aquí una setmana, el dilluns 19 d'octubre, quan l'equipament estarà al 100% operatiu amb el trasllat definitiu dels serveis de centraleta, atenció al públic i atestats. Així, durant aquesta setmana de trasllat, els serveis d'atenció al públic es mantenen a l'antiga caserna ubicada al carrer Verge de Loreto (al costat del Mercat Municipal) per tal que el ciutadà no tingui cap afectació durant la setmana de trasllat. El dia 19, doncs, amb el canvi definitiu efectuat, l'antiga comissaria del centre deixarà de funcionar i el cos policial ja operarà en una de les instal·lacions més modernes de Catalunya.

S'acaba així un projecte que es va aprovar el juny de 2012. Dos anys després, l'abril de 2014 i no sense problemes per la renúncia d'una primera empresa, el consistori va adjudicar els treballs a Copcisa. Les obres s'iniciaven el maig de 2014 i aquest setembre s'han acabat amb els últims retocs i l'equipament de l'espai. A trets generals, l'edifici presenta una estètica moderna, amb espais diàfans i lluminosos que multipliquen el que ara disposaven els agents.

Això serà possible gràcies als 1.987,09 m2 de planta baixa i dues plantes més que té el nou edifici. Els accessos principals estaran a la planta baixa, que té tres zones: una pública, una semirestringida i una restringida. Grans finestres i patis interiors són el teló de fons d'espais com el taulell d'informació, la sala d'espera, els locutoris, la sala de control, la zona d'atestats o el despatx del cap. També una entrada interna dels policies, l'accés a la zona restringida de les garjoles, l'àrea d'escorcoll o l'aparcament dels vehicles que porten els detinguts a la part posterior de la façana.

La primera planta té una àrea d'ús públic i una zona amb sala de reunions, tres despatxos de comandament i els despatxos de l'àrea tècnica o dels sergents, caporals, agents, oficina tècnica, l'armeria i una sala per a 40 persones destinada als brífings on s'informa els agents. La segona planta és d'ús restringit amb els vestidors, magatzem, la sala d'esbarjo, el despatx sindical o el de Protecció Civil.

En darrer lloc, el soterrani per a l'aparcament i instal·lacions de 1.464,57 m2, disposa d'un rentacotxes, 24 places per a cotxes (per a vehicles de grans dimensions com furgonetes o grues), 15 per a motos i 2 per a quads. Des d'aquí es pot accedir a l'edifici, a l'arxiu, a la galeria de tir i a un magatzem.