La primera mitja hora d´aparcament a la zona blava serà gratuïta a Santa Coloma

El ple debat dilluns les ordenances on es proposa mantenir l'IBI, les escombraries i la circulació, i la puja de l'aigua d'un 0,8%

18.10.2015 | 07:08
Imatge d´uns aparcaments de zona blava a Santa Coloma de Farners, que seran de franc la primera mitja hora.
Imatge d´uns aparcaments de zona blava a Santa Coloma de Farners, que seran de franc la primera mitja hora.

Mantenir l'Impost de Béns Immobles (IBI) al 0,73% i el preu de tributs bàsics com les escombraries i la circulació, així com fer gratuïta la primera mitja hora d'aparcament a la zona blava són algunes de les propostes de modificació de les ordenances fiscals per al 2016 que presenta dilluns al ple l'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

Sobre l'aparcament, es proposa que els primers 30 minuts siguin gratuïts per facilitar la rotació de vehicles. "Els ciutadans disposaran d'aquests 30 minuts per fer les seves gestions, i hi haurà més facilitat d'aparcament, fet que beneficia els comerços", explica l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí. Els 30 primers minuts d'aparcament de franc seran tant per als veïns del municipi com per als visitants.

D'altra banda, segons va informar ahir l'Ajuntament en un comunicat, el manteniment de l'IBI al 0,73% suposarà que el consistori deixi d'ingressar més de 130.000 euros, ja que desapareix el gravamen imposat pel govern central. n aquest sentit, l'equip de govern no augmentarà la pressió fiscal i per aquest motiu proposarà no modificar aquest impost d'immobles. La previsió de recaptació per al 2016 és de 3,7 milions d'euros, el que suposarà un 3,41% menys que el que s'ha ingressat enguany.

En concret, Santa Coloma ha fet front aquest any a un IBI del 0,78% per a la meitat superior dels seus habitatges, i del 0,73% per a la resta. Segons explica el consistori, l'increment de 5 punts a determinats grups va ser imposat pel govern de l'Estat, que va impulsar el 2012 la mesura per compensar els consistoris per la seva pèrdua de finançament. Per a l'exercici 2016 desapareix el recàrrec i deixa en mans dels Ajuntaments com gestionar la pèrdua d'ingressos.

Pagament de l'IBI en terminis

Per l'alcalde, "nosaltres hem decidit no augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans, i per fer front a la pèrdua d'aquests 130.000 euros que deixem d'ingressar haurem de fer un exercici de més gran responsabilitat pressupostària", va explicar Martí. A més, com a novetat, el pagament de l'IBI es farà en dos terminis, però es mantindrà la flexibilitat per aquells contribuents que vulguin un fraccionament més gran, com fins ara. A més, qui ho desitgi, també ho podrà pagar en un únic termini, mantenint la bonificació per domiciliació bancària.

D'altra banda, en el ple de dilluns també es portarà a aprovació mantenir la taxa de serveis bàsics com les escombraries i la circulació. Amb tot, el tribut de l'aigua s'apujarà un 0,8% "per fer front a les despeses del servei", segons va destacar l'alcalde. També s'incrementarà un 3% l'escola de música, tot i que en aquest cas es manté el preu a les etapes inicials (Iniciació i preparatori) per facilitar l'accés a aquests estudis, van prosseguir.

Els canvis proposats per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners suposaran que cada veí tributi una mitjana de 572,10 euros, el que suposa una disminució de 8,59 euros per ciutadà respecte del 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema