Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes van salvar la vida d'un turista britànic de 78 anys que havia patit una aturada cardíaca a l'estació d'autobusos de la vila el passat 8 d'octubre. Els policies, que estaven fent un patrullatge de seguretat ciutadana per la zona, van ser requerits per un treballador de l'estació que havia vist com un home d'edat avançada es desplomava a terra i perdia el coneixement. Després de comprovar que la víctima no podia respirar, els mossos van demanar assistència mèdica i van utilitzar el desfibril·lador del seu cotxe en veure que l'home entrava en aturada cardiorespiratòria. Els agents van aconseguir reanimar-lo en la segona descàrrega.

Els fets van succeir el passat 8 d'octubre cap a tres quarts de nou del matí quan un treballador de l'estació d'autobusos de Lloret de Mar va avisar alertar la patrulla que hi havia a la zona sobre un incident. Segons va explicar el treballar, un home d'avançada edat s'havia desplomat al terra de l'estació i havia perdut el coneixement.

Els agents van córrer cap al lloc dels fets i van comprovar que l'ancià estava estirat a terra i li costava respirar. Ràpidament van demanar assistència mèdica i van prendre-li les constants vitals. Davant la gravetat de la situació i en veure que la víctima entrava en aturada cardiorespiratòria, els agents van decidir utilitzar el desfibril·lador (DEA) que portaven dins del cotxe policial.

Van efectuar-li una primera descàrrega i van començar les maniobres de reanimació cardíaca. Tot seguit, van haver d'efectuar una segona descàrrega per tal de reanimar l'home. Els serveis mèdics del SEM van constatar que, gràcies a les descàrregues, el turista havia recuperat el ritme cardíac tot i que necessitava respiració assistida. Després d'estabilitzar-lo, un helicòpter dels serveis mèdics van traslladar-lo fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona.