L'Ajuntament d'Anglès ha publicat una oferta de treball per al càrrec de director/a de la nova biblioteca. Un cop es cobreixi, el consistori podrà inaugurar l'equipament, va informar el consistori.

En concret, el Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOPG) va publicar ahir l'anunci amb la convocatòria i les bases per optar al lloc de treball. La plaça respon al nom «tècnic en biblioteconomia i documentació» i es contractarà en règim de personal laboral temporal. Tot i ser temporal, perquè la llei no permet ara contracte fix en aquesta categoria, la voluntat és que sigui un estable en el temps. En paral·lel, també s'ha aprovat la creació d'una borsa de treball per cobrir places que puguin sorgir.

Segons el govern, en els darrers mesos «s'ha estat treballant de valent» per «obrir de manera definitiva la biblioteca Joaquim Bauxell». Primer, es van posar en contacte amb el Departament de Biblioteques «perquè vingués a fer una avaluació exhaustiva de l'estat en què es trobava» i «en va sortir el full de ruta que s'està seguint». El primer que els van dir és que la biblioteca no estava «a punt per obrir les portes» i els van fer arribar una dotzena d'actuacions imprescindibles que calia realitzar.

Una d'aquestes era proveir els llocs de treball que faltaven (actualment ja hi ha una tècnica auxiliar). Calia engegar un procés de selecció i el Departament va recomanar «de manera explícita que optéssim per un procediment d'urgència» que permet la llei per reduir els terminis establerts pel procediment ordinari quan, per raons d'interès públic, sigui aconsellable fer-ho». Així ho volia el govern però, «un cop valorades les declaracions públiques que han aparegut en diferents mitjans [en referència a la CUP] on es denunciava una suposada manca de transparència per voler optar per un procediment d'urgència, s'ha decidit optar per un procediment ordinari», van assegurar ahir.

Segons l'anunci publicat, es poden presentar les sol·licituds en el termini de 20 dies naturals.