Els veïns de?Fogars de la Selva i de la urbanització Niàgara Park deTordera ja podran beure i cuinar amb l'aigua de l'aixeta a partir d'avui després de sis dies de restriccions. Aquesta és la previsió que té l'Ajuntament de Fogars després que s'hagi optat per captar l'aigua d'un altre pou construït a l'estiu i on les analítiques indiquen que els nivells d'antimoni són normals.

El passat divendres, quan es va comunicar la incidència, els valors d'antimoni a l'aigua eren d'entre 6 i 7 micrograms per litre, quan a Catalunya s'estableix que com a màxim pot ser de 5. Ara, amb l'aigua del nou pou, no arriba a 2.

La restricció es va ordenar divendres i només permetien l'aigua de l'aixeta per a rentar la roba, els plats i dutxar-se. Aquest dimarts, l'Ajuntament va començar a repartir aigua embotellada als veïns que ho desitgessin. Tot i que les analítiques de la nova aigua del pou indiquen que tot és normal, el consistori va seguir repartint ahir aigua embotellada, i també ho farà durant tota la jornada d'avui.

Segons l'alcalde, Josep Vilà, «s'ha de dir que el problema s'ha resolt amb el pou nou». A diferència dels antics, capten l'aigua a un nivell més profund. Per prudència, ahir estaven pendents d'una nova reunió però la previsió és que avui s'aixequi la restricció. En tot cas, Vilà va avançar que avisaran a tots els veïns i els explicaran «al detall» tot el què ha passat.