Fogars posa en marxa el nou pou i ja permet beure aigua de l'aixeta

L'alcalde comunica que ja es pot consumir «amb plena confiança» després d'una setmana de restriccions

26.10.2015 | 07:14

L'Ajuntament de Fogars de la Selva ha donat per solucionats els problemes amb l'aigua de la xarxa municipal i avui ha aixecat les restriccions. Els veïns del municipi i de la urbanització Niàgara Park de?Tordera (que s'abasteix de Fogars) no han pogut ni cuinar ni beure amb aigua de l'aixeta des del passat divendres quan es van detectar nivells d'antimoni lleugerament superiors als permesos.
Divendres passat, els valors d'antimoni eren d'entre 6 i 7 micrograms per litre, quan a Catalunya s'estableix que com a màxim pot ser de 5. La restricció es va ordenar i només permetien utilitzar l'aigua per a rentar roba, els plats i dutxar-se. Des de dimarts i fins ahir, el consistori va repartir garrafes als veïns que ho desitgessin.
Ahir, l'Ajuntament va publicar un escrit de l'alcalde, Josep Vilà, on es comunica que s'ha solucionat el problema amb la posada en marxa del nou pou que es va construir a l'estiu (en època de sequera) per garantir el subministrament. A partir d'ara es captarà d'aquest pou on «fetes les analítiques corresponents, l'aigua és apta pel consum». Vilà afegeix que «solucionat el problema sanitari» amb la posada en marxa del pou, «es pot garantir als veïns la qualitat de l'aigua de la xarxa» i, partir avui, «es podrà tornar a consumir amb plena confiança l'aigua a Fogars».
El batlle finalitza demanant als veïns «disculpes pels problemes que us hagin pogut ocasionar aquestes mesures preventives» i els demana que entenguin «que, per sobre de tot, el més important és garantir la salut de les persones».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema