Les terrasses del passeig Verdaguer de Lloret guanyen un metre d'espai

L'Ajuntament regula també l'ocupació en els llocs on l'establiment no és de restauració

29.10.2015 | 10:02
Vista general del passeig Jacint Verdaguer i les terrasses que hi ha.

El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar aquest dimarts una modificació de l'ordenança de l'ús de la via pública pel que fa a l'ocupació de les terrasses al passeig Jacint Verdaguer i la plaça de la Vila. El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Orobitg (ERC), ha explicat que aquesta modificació pretén resoldre les disputes que hi ha hagut entre establiments de restauració per ocupar espais de terrassa que quedaven lliures i per eliminar el pas d'un metre que havien de deixar entre les cadires i els parterres del passeig, de manera que els establiments podran col·locar un fila més de cadires.

Orobitg ha explicat, referent a aquest darrer punt, que les terrasses havien de deixar un metre per al pas de vianants entre les terrasses i els parterres. Com que hi ha el pas interior per a vianants, l'Ajuntament ha considerat que l'objectiu d'aquest metre de pas pel costat de les terrasses ja no és necessari, de manera que el podran absorbir els establiments de restauració. Així, les terrasses guanyen un metre d'espai al llarg de la seva part frontal.

El regidor d'Ocupació ha afegit que aquesta mesura suposarà un estalvi d'inspeccions de l'Ajuntament en aquest passeig atès que ha estat recurrent per part dels responsables de les terrasses ocupar en part aquest metre de pas.

Jordi Orobitg ha afegit que els responsables dels restaurants i bars del passeig Jacint Verdaguer també havien demanat poder ocupar l'illa central que va resultar de les obres d'urbanització que s'hi van dur a terme. L'Ajuntament, però, no va accedir a aquesta petició, ha concretat el regidor.

Quant a solucionar les disputes per ocupar els espais lliures, Orobitg ha reconegut que l'ordenança d'ocupació de la via pública tenia «indefinició» en aquest punt, de manera que ara ha quedat concretat com es reparteixen aquests buits entre els establiments que hi són pròxims.

D'altra banda, en el ple també van tirar endavant les ordenances fiscals de l'any que ve, en què destaca l'increment d'un 7,5% de l'Impost de Béns Immobles per fer front, entre d'altres, als nous equipaments municipals com la piscina o la comissaria de la Policia Local.

També va prosperar la moció que va presentar el grup del MILLOR?per cobrir el tram final de la Riera. En aquest sentit, Orobitg ha exposat que ERC?va introduir-hi una esmena perquè primer es parli del projecte amb les administracions, que l'autoritzin i, després, es miri com es pot executar i finançar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema