Els delictes comesos a Lloret han patit un descens del 5,4%

Els Mossos i la Policia Local han detingut en el darrer any 621 persones, per 688 d'un any abans

29.10.2015 | 10:02
La unitat contra l´incivisme presentada aquest mes de maig.

Les dades policials demostren que els delictes comesos a Lloret de Mar han baixat un 5,4% en el període comprès d'octubre de 2014 a setembre de 2015 respecte del mateix període de l'any anterior. Aquesta és una de les dades destacades que es va donar a conèixer durant la Junta de Seguretat celebrada ahir. Destaca també que hi ha una millora en molts àmbits: cauen un 15,7% els robatoris amb força, també baixen un 16,7% els robatoris amb violència i/o intimidació i es redueix la xifra de detinguts. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han detingut 621 persones, mentre que un any abans havien estat 688. L'alcalde, Jaume Dulsat, es mostra satisfet i destaca que l'estiu ha estat «tranquil».
Per tipologies, pel que fa als robatoris amb força en establiments es passa del 374 a 265 i pel que fa a robatoris amb força a domicilis es passa de 229 a 198; en el cas dels robatoris amb força a empreses cauen de 15 casos a 10. L'únic repunt s'experimenta en els robatoris amb força a l'interior de vehicles que passen de 199 a 208, el que suposa un increment del 4,5%.
En el capítol dels robatoris amb violència i/o intimidació també hi ha un descens del 16,7%. Les notes negatives són que, en el període anterior, no hi havia hagut cap robatori amb violència i/o intimidació a domicili i, en canvi, aquest darrer any es va registrar un cas. Pel que fa a les estrebades, passen de 12 a 14, el que suposa un repunt del 16,7%.
Pel que fa als delictes contra el patrimoni, s'ha passat de 82 a 51 robatoris amb força a domicili, de 2 a 0 robatoris amb força a empreses i de 15 a 6 robatoris amb força a establiments. Els casos més nombrosos s'han registrat als hotels però, seguint la línia de tots els indicadors policials, també hi ha un important descens. Concretament es passa de 204 casos a 114, el que suposa un decrement del 44%.

Menys detinguts
Quant a detinguts, entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han arrestat 621 persones, mentre que si es comparen les dades amb les de fa un any enrere, la xifra era de 688 detinguts. Per tant, això suposa una caiguda del 9,7%.
L'alcalde, Jaume Dulsat, va fer una valoració molt positiva de les dades. Segons va afirmar, tant la Policia Local com els Mossos d'Esquadra han extremat les precaucions i durant l'estiu no s'ha produït cap aldarull remarcable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema