Blanes també farà una consulta popular sobre l'ampliació de l'autopista C-32. Sis mesos després que el PSC?i CiU votessin en contra de la celebració d'aquesta consulta, els grups de l'oposició van tornar a portar al ple la seva convocatòria i la van aprovar. ICV-EUiA, Esquerra, Batega per Blanes, Ciutadans, la CUP i el PP van aprofitar ara l'ocasió que els van brindar les urnes en les passades municipals, que van deixar els socialistes i CiU en minoria, per tirar endavant la iniciativa. El PSC i els convergents, que integren l'equip de govern de Blanes, es van abstenir ara ja que consideren que la perllongació de l'autopista és la millor solució als problemes de trànsit que hi ha entre Blanes i Lloret de Mar, i no el desdoblament de les carreteres existents, com demanen els opositors al projecte. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lloret va presentar dijous un segon estudi de mobilitat que, resumidament, diu que l'ampliació de la C-32 és la millor opció i que el desdoblament no és viable. En tot cas, l'equip de govern lloretenc va dir que seguirà endavant amb la convocatòria d'una consulta popular a la vila al llarg de l'any que ve.

Així, mentre a Lloret la celebració de la consulta es va aprovar a la primera, a Blanes han fet falta dues votacions. La moció demana que l'Ajuntament insti a la Generalitat a aplicar una moratòria en l'execució del projecte (en tot cas, va amb retard ja que la previsió inicial era que comencessin el passat setembre) i que la consulta se celebri en un termini màxim de tres mesos. També es va aprovar que els ajuntaments de Lloret i de Blanes treballin perquè la consulta se celebri el mateix dia i tingui la mateixa pregunta i format.

Sí que va comptar amb la unanimitat de tots els grups municipals la proposta d'ICV-EUiA, Ciutadans i BxB per sol·licitar el canvi de titularitat de la carretera de Blanes a Tordera, la Gi-600, en el tram que va des de la rotonda dels Focs fins a la rotonda de Mas Cremat. L'Ajuntament vol assumir la titularitat d'aquest tram per construir una rotonda en la confluència del carrer Ca la Guidó i la Gi-600 per contribuir a pacificar el trànsit. Aquesta és una antiga reivindicació del barri.

En el torn de precs i preguntes, va intervenir la presidenta de l'Associació de VeÍns de la carretera de Lloret-la Pedrera, Rosa García, que va reclamar el que gairebé quatre hores abans també havien reclamat activament els mateixos veïns a través d'una concentració que es va fer davant l'edifici consistorial: que es netegi tota la riera descoberta que hi ha en aquest barri.