Un exconvicte està fent anar de bòlit la policia a Blanes perquè ha tornat a delinquir i ho fa de valent. En poc més d’un mes l’han arrestat en cinc ocasions i la majoria de vegades la seva conducta violenta n’és la protagonista.

L’individu té 40 anys, va néixer a Barcelona i el més destacat del seu historial és que va ser condemnat per homicidi. El va cometre l’any 1995 quan tenia 19 anys. Va matar un vigilant d’un càmping de Santa Susanna (Maresme) i la Guàrdia Civil el va arrestar el juliol de 1995 a Terol. L’home, a més, quan va cometre l’homicidi del Maresme ja tenia un llarg historial. Quan tenia 18 anys havia estat detingut i posat a disposició judicial per un homicidi frustrat i al cap d’un dies va cometre el crim de Santa Susanna.

Ara s’ha convertit de nou en un presumpte delinqüent habitual. Des del mes d’abril se l’ha detingut tant per part de Policia Local de Blanes i Mossos en diverses ocasions. Quan se’l va detectar el mes d’abril solia anar amb una crossa i provocava trencadisses, tirant motos per terra. Una actitud que li va comportar més d’una denúncia però els fets han anat a més i són violents.

En diverses ocasions va equipat amb un bat de beisbol i fins i tot un ganivet i actua sense miraments. Ha arribat a provocar lesions, greus molèsties a veïns i robatoris, al centre de Blanes.

Un exemple de la seva agressivitat són els fets del 30 d’octubre, quan cap a un quart de dues de la matinada el treballador d’una benzinera de Blanes estava amb un agent de la policia a l’establiment quan va aparèixer l’home. Aquest va demanar-li una litrona de cervesa però li va dir que no podia vendre-li en ésser prohibit de nits. Amb tot, l’home va insistir de males maneres i va treure una porra de fusta i va picar el vidre.

Davant d’això, l’agent va alertar els seus companys de la Policia Local i li va agafar la defensa de fusta. A més, quan el van escorcollar li van trobar un ganivet a la butxaca. Li van aixecar l’acta i l’home va marxar.

Consignes neonazis

Al cap de mitja hora, la policia va rebre una altra trucada d’uns veïns del bloc dient que l’individu tenia la música alta. En arribar-hi diverses patrulles van veure com la música que se sentia era de tipus neonazi i l’home els va fer tot tipus de gesticulacions nazis. Davant d’això, els agents van baixar del cotxe i la sorpresa va ser quan els va llançar ampolles de vidre pel cap, però sortosament cap d’ells va resultar ferit.

Els policies van intentar dialogar amb l’home però en comptes d’obrir-los la porta el que va fer és agafar una barra de ferro i donar cops a la barana del balcó. Després va amenaçar els agents com si els volgués disparar. Els va insultar i li van instruir diligències penals per presumpte delicte de desobediència i atemptat contra als agents de l’autoritat.

El van denunciar també administrativament per les molèsties veïnals. Aquest és un exemple del que es troba gairebé diàriament la policia a Blanes. Però és que des de l’arribada d’aquest home la primavera passada a la població ha estat detingut per violència domèstica en dues ocasions per part de Mossos i Policia Local.

Els cossos policials, sobretot els agents locals de Blanes, també l’han arrestat durant l’octubre per lesions i amenaces; per un robatori amb força, per recerca i captura i per resistència i desobediència a agents de l’autoritat i atemptat.

A més, l’home té diverses denúncies per molèsties veïnals i per portar armes com ganivets, pals i bats de beisbol. A banda de Blanes, des del gener el reincident també ha estat detingut en quatre ocasions a Pineda, Tordera i Malgrat.