El passat 16 de febrer de 2015, el ple de Lloret va aprovar per unanimitat una moció d'ICV-EUiA per recuperar la gestió pública de l'hospital sociosanitari, en mans de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) des del 2002. Llavors, els grups polítics van mostrar el seu malestar amb la CSMS per la seva gestió de l'hospital.

Aquesta remunicipalització és possible. Al febrer ja es va explicar que el consistori pot demanar la retrocessió amb una antelació d'un any. A més, l'exalcalde Romà Codina, va demanar un informe que, entre altres, va concloure que cal demanar permís a la Generalitat i dotar un pressupost al projecte.

Des d'aquell ple han passat més de vuit mesos. Amb tot, el passat 9 de setembre, el grup d'ICV-EUiA va demanar, a través del registre d'entrada del consistori, que es convoqués la comissió de seguiment del sociosanitari per «començar a plantejar les línies d'actuació per remunicipalitzar l'hospital en compliment de l'acord del ple de febrer», van explicar ahir els ecosocialistes a través d'un comunicat.

Amb tot, van afegir que «si després de dos mesos d'haver sol·licitat la convocatòria d'aquesta comissió encara no han respost, creiem que és per una falta d'interès i de voluntat política d'aquest equip de govern el no tirar endavant aquest tema», van afirmar.

A més, van manifestar que la comissió s'hauria de convocar «urgentment per tractar el tema de la baixa qualitat del menjar que ofereix aquest centre, tal com ens han manifestat diversos usuaris».