Aproven el POUM d´Hostalric, que permet 352 habitatges nous

La Comissió d'Urbanisme hi dóna el vistiplau definitiu al planejament, que genera aparcament

09.11.2015 | 07:08
Agustí Serra (esquerra) i Jordi Domènech, ahir, a Ripoll.
Agustí Serra (esquerra) i Jordi Domènech, ahir, a Ripoll.

La comissió d'Urbanisme, reunida aquest divendres a Ripoll, va donar llum verd al POUM d'Hostalric aprovant-lo de forma definitiva. El nou planejament permetrà la construcció de 352 habitatges alhora que busca solucionar el problema d'aparcament que pateix sobretot la zona del casc antic. Així, el que s'ha fet és aprovar un aprofitament urbanístic al carrer Estrada-Muralla on s'hi podran edificar 82 habitatges amb usos terciaris. «És un espai en carena on a les parts més baixes es podrà edificar i on també s'aprofitarà per a aparcament públic per alliberar així la zona del casc antic», va detallar el cap de Servei d'Urbanisme, Jordi Domènech. Durant la reunió, també es va aprovar amb condicionants el POUM de Viladamat, que reduirà dràsticament el possible creixement del municipi. De les 21 hectàrees que es fixava en l'anterior pla vigent ara només podrà crèixer un màxim de 3,86 hectàrees.

A Hostalric, el nou planejament permetrà la construcció de 352 habitatges, dels quals 82 aniran a la zona del carrer Estrada-Muralla. La comissió va valorar molt positivament que el nou pla busqui solucionar una de les principals problemàtiques d'aquest municipi situat en un turó, com és la falta d'aparcament al centre. Així, en aquesta zona s'ha acordat un aprofitament urbanístic, situat al vessant nord d'Hostalric i visible des de l'autopista, on a banda dels 82 habitatges que tindran us de caràcter terciari també hi aniran aparcaments públics.
A Viladamat, el TSJC havia anul·lat el POUM del 2006 perquè faltava un informe sectorial. L'Ajuntament ha optat per «revisar el model» i reduir de forma significativa el sòl de nova extensió. El planejament del 2006 preveia un creixement de 16,6 hectàrees mentre que l'anterior, que és el que estava vigent actualment, ho xifrava en 21 hectàrees. Ara, el que s'ha aprovat amb condicionants limitarà el creixement a un màxim de 3,86 hectàrees, reforçant sobretot la zona de la trama urbana.

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va valorar aquesta política restrictiva tot dient que encaixa en la política del Govern de potenciar les actuacions de rehabilitació i transformació urbana en comptes de crear més zones edificables noves. La comissió d'Urbanisme hi va votar a favor, valorant sobretot el «procés exhaustiu de participació» que el nou equip de govern (CUP) va dur a terme amb aquest POUM. Només van demanar un seguit de puntualitzacions. La més important és la sol·licitud d'un document referent als episodis d'inundabilitat que ara caldrà presentar per seguir endavant amb la tramitació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Incendi al castell d´en Plaja de Lloret

Ha cremat l'armari d'una habitació i els Bombers encara hi treballen

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema