L'Ajuntament d'Arbúcies i la cooperativa Som Energia han firmat un conveni de col·laboració per tal de garantir el subministrament elèctric de totes les llars en què les famílies es trobin amb dificultats econòmiques. Amb aquest acord ambdues parts es comprometen a no efectuar els talls en el subministrament de la llum i, així, evitar la pobresa ?energètica.

L'Ajuntament ha informat que donar suport a les famílies amb menys recursos econòmics és un dels seus objectius i, com a tal, ara s'ha fet un pas més per ajudar aquells col·lectius més desafavorits i que pateixen la crisi econòmica. Per això, a través d'aquest conveni amb Som Energia, que defensa un nou model energètic en el qual es pugui lluitar contra la precarietat en la cobertura de les necessitats d'energia, l'Ajuntament vol garantir que aquelles persones més necessitades no es quedin sense llum, sobretot en aquesta època de l'any. En aquest sentit, el regidor d'Atenció a les persones, Jaume Salmeron, ha assenyalat que «l'Ajuntament fa una passa per lluitar contra l'exclusió social garantint un subministrament bàsic com l'energia elèctrica i, a més, ho fa des d'una òptica cooperativista i desenvolupant empreses d'energia verda».

Les famílies que es podran acollir a aquesta ajuda ho faran a través de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, que serà qui decidirà quines persones necessiten una atenció especial per motius de talls del corrent elèctric i que es vegin afectades en el desenvolupament normal de la vida quotidiana. Una vegada detectat el cas, l'Ajuntament abonarà la o les quotes pendents per deixar la situació de deute liquidada i donarà l'avís a Som Energia, que es farà càrrec del subministrament d'energia de la llar, sempre amb el consentiment de les persones afectades. A partir d'aquell moment la cooperativa es comprometrà a no realitzar cap tall en el subministrament elèctric i a gestionar el cas amb l'Ajuntament.

Aquest conveni amb Som Energia se suma al que ja va firmar el consistori amb Sorea, per evitar els talls en el subministrament d'aigua de les famílies del municipi que no tinguin prou recursos econòmics per fer front als rebuts.