La data de naixement d'un fill, el dia del casament... Les raons per escollir un número de la loteria són tantes com persones hi juguen. També hi ha la possibilitat de deixar-ho a l'atzar però aquest no ha estat el cas de la majoria de compradors del sorteig extraordinari de l'11/11 de l'ONCE que entre Caldes de Malavella i Vidreres ha deixat més d'un milió d'euros. I?tot, gràcies al número 17411 (un segon premi), una xifra que és, ni més ni menys, que el codi postal de Vidreres, i un dels motius pels quals molts veïns d'aquesta població de la Selva opten per aquest número.

L'agent de l'ONCE que ha venut el cupó ha estat Daniel Illa Martínez, que té el punt de venda al carrer Catalunya número 8 de Vidreres de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana ho fa des de la plaça Sant Esteve de?Caldes. És en aquest últim municipi on un veí no només va comprar el cupó (per sis euros) amb el número agraciat, sinó que tenia la sèrie premiada que l'ha convertit en el propietari d'1 milió d'euros.

La resta de veïns, un total de 107 cupons, d'entre Caldes i Vidreres que també van comprar el número premiat però sense tenir la sèrie guanyadora, s'han endut fins a 2.500 euros cadascú. En total, doncs, el mateix venedor de l'ONCE ha repartit un total d'1.267.500 euros entre aquests dos municipis.

La notícia es va escampar ràpidament entre els veïns. De ben segur que les trucades entre familiars i amics es van succeir per tantejar si tenien el cupó premiat amb 1 milió d'euros o, almenys, amb un de 2.500 euros. Es desconeix qui ha estat el gran afortunat que ha guanyat el premi. Tot i això, segons explicava l'alcalde de?Caldes, Salvador Balliu, l'oficina de La Caixa del poble va viure una jornada poc habitual amb la rebuda, ja ahir, de nombrosos veïns afortunats que anaven a cobrar els 2.500 euros.

A Vidreres, també s'esperen nombrosos agraciats. I és que, segons explciava l'alcalde, Jordi Camps, el número guanyador ha estat el 17411, «el codi postal del poble» i un motiu pel qual molts veïns optaven per aquest cupó.

Com en qualsevol sorteig, la possibilitat de resultar guanyador d'un gran premi són molt minces. A l'ONCE hi ha 100.000 possibles números (del 00000 al 90000) i cada un d'ells té unes 150 sèries. El sorteig de l'11/11 tenia un primer premi d'11 milions d'euros al guanyador de les cinc xifres i sèrie (en aquest era el 77366 de la sèrie 009). També hi havia 11 segons premis d'1 milió d'euros cadascun als que encertessin algun dels 11 números i sèries, entre els quals hi havia el venut a Caldes i Vidreres. A banda, es repartien 11 tercers premis més de 111.000 euros cadascun, a banda dels habituals imports menors per encertar el número sense sèrie o últimes xifres.