Santa Coloma de Farners prorrogarà el contracte de lloguer de l'edifici dels jutjats, situat al costat de l'Ajuntament, fins al 31 de desembre de 2019. Així ho preveu aprovar el ple de dilluns i traslladaran la proposta a la Generalitat.

L'Ajuntament, propietari de l'edifici, va llogar l'immoble a la Generalitat per acollir els jutjats el 31 de maig de 2007. La durada era d'un any prorrogable fins al 31 de desembre de 2014. El consistori estava obligat a prorrogar el ?contrac?te obligatòriament mentre que la Generalitat hi podia desistir en qualsevol moment. Fins al dia d'avui, l'administració catalana ha seguit ocupant aquest edifici i està al corrent de tots els pagaments.

Tot i això, des de fa un temps, existeix un projecte per construir uns nous jutjats en uns altres terrenys que encara segueixen cedits per part de l'Ajuntament. Tot i això, segons va confirmar l'alcalde, Joan Martí (ERC), la Generalitat no ha previst cap actuació per manca de finançament. Així, i atès que el contracte havia caducat, el ple n'aprovarà un de nou a comptar des de l'1 de gener de 2015 i d'un any, prorrogable any a any fins al 31 de desembre de 2019, a no ser que abans la Generalitat desisteixi o construeixi el nou edifici.

A banda, també s'acordarà que la renda mensual del lloguer serà de 264,81 euros més IVA, una xifra que es podrà revisar i actualitzar a partir del 31 de desembre de 2016.