L'Ajuntament de Caldes de ?Mala?vella ha tret a licitació la segona fase de les obres de rehabilitació de l'antiga masia de Cal Ferrer, un edifici situat al costat de l'actual consistori que acollirà l'àrea d'alcaldia, els despatxos dels regidors i una nova sala de plens, entre els aspectes més destacats. El pressupost base de licitació és de 493.262,94 euros (IVA inclòs) amb una durada del contracte de 10 mesos.

La masia té la seva entrada a la plaça de l'Ajuntament, en un espai on antigament hi havia hagut el consistori. El vell edifici de l'Ajuntament va quedar obsolet i es va decidir adquirir la finca amb l'antiga masia per traslladar-hi tots els serveis i activitats municipals.

El problema, però, va ser que la masia està protegida com a Bé cultural històric, segons explica la memòria del projecte. Es tracta d'una casa adossada a l'antiga muralla, amb una planta baixa i un primer pis, un finestral gòtic al pis superior i amb una entrada d'arc de mig punt. Era doncs poc adequat per encabir-hi tots els serveis i, per això, es va decidir construir un nou edifici que acollís l'atenció al públic i els serveis tècnics i administratius. El nou edifici es connectaria amb la masia de Cal Ferrer i es va construir just al darrere, entre la Carretera Llagostera, el Carrer Vall-llobera i l'edifici de Cal Ferrer. El nou edifici (que és l'actual) va entrar en funcionament el 2008 i, temporalment, acollia alcaldia o la sala de plens.

Entre el 2010 i 2012 es va fer la primera fase de rehabilitació de Cal Ferrer reformant l'estructurai acabant les obres de l'espai de l'Oficina de Turisme o la sala d'exposicions, entre altres, a la planta baixa.

Ara, les obres de l'última fase consistiran a adequar sobretot el primer pis per traslladar-hi els serveis de despatxos de regidories, alcaldia o la Sala de Plens. A banda, s'ampliarà un nou volum destinat a vestíbul d'entrada i control i la connexió amb l'edifici de l'actual Ajuntament, on quedaran només els serveis administratius, tècnics i de secretaria. Cal Ferrer ocupa una superfície de 640,47 m?, dels quals l'edifici en fa 506,55.

A banda, els materials que s'utilitzaran per a la rehabilitació seran "nobles, naturals i eficients per a l'ús", tenint en compte que es tracta d'un edifici històric.