El ple de Lloret de Mar debatrà dilluns una moció que pretén donar un mes de termini (amb possibilitat de pròrroga) a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) per reobrir els CAP a la nit i oferir un servei 24 hores, com ha reclamat ja el municipi en diferents ocasions. En cas contrari, les diferents forces polítiques acordarien un "pla consensuat" que consistirà en "pràctiques periòdiques de pressió" on s'inclouen els mitjans de comunicació o mobilitzacions ciutadanes a Lloret.

La proposta neix d'una moció que ha presentat el grup del Millor amb el suport del PP i inicialment presentava un redactat diferent. Tot i això, els grups s'han posat d'acord i dilluns presentaran una esmena que afecta el redactat sobre les accions a emprendre en cas que la CSMS es negui a aquesta petició.

La moció original demana que, en cas de negativa per part de la CSMS de reobrir els CAP a la nit en el termini d'un mes (que es podria prorrogar), s'anul·li la cessió dels terrenys municipals de Fenals a la Corporació o se'ls apliqui un cost de lloguer que reverteixi en els serveis sanitaris o en la mateixa reobertura nocturna dels CAP a l'hivern, aconseguint alhora l'obertura del servei de guàrdia de farmàcies.

Finalment, tots els grups al ple s'han posat d'acord per presentar una esmena en aquest punt i farà que la moció s'aprovi per unanimitat. El text final dirà que en cas de negativa de la CSMS, "s'acordarà un pla consensuat amb les diferents forces polítiques, consistent en pràctiques de pressió (incloent-hi mitjans de comunicació, ciutadania, etc.)". És a dir, els grups valoraran en el seu moment com respondre i aquí es podrien decidir les mesures com el lloguer, retirar-los la cessió dels terrenys o fins i tot una tancada dels polítics al CAP.

L'any 2013, la Corporació va tancar el CAP de Fenals -ubicat en mòduls prefabricats des del 2006 en uns terrenys que l'Ajuntament els havia cedit sense cap cost- traslladant els serveis al CAP del Rieral. Llavors, a l'espai de l'antic CAP Fenals, la CSMS hi va ubicar el centre de rehabilitació que es feia a l'Hospital de Blanes. El canvi, relata la moció, tenia un "interès estrictament econòmic" per treure un "rendiment" a l'espai de l'Hospital on es feia la rehabilitació, "segons sembla per ubicar-hi despatxos per serveis privats".

Així, la moció també proposa "denunciar públicament la mala i vergonyosa gestió que es va dur a terme des de la Corporació, en clar perjudici dels ciutadans de Lloret".