La relació entre el Govern municipal de Vilobí d'Onyar (GMI) i l'oposició (CDC) no passa pel seu millor moment, després que l'exalcaldessa, Olga Guillem, hagi denunciat per calúmnies l'actual regidor de Comunicació i Promoció Econòmica, Josep Borrell. Guillem considera que en el ple municipal del mes de setembre, el regidor va acusar-la "falsament" d'haver-se quedat dues tablets abans de perdre l'alcaldia però Borrell indica que únicament es va limitar a preguntar on es trobava aquest material que no apareixia en cap dependència municipal.

L'origen d'aquest conflicte són unes factures revisades pel GMI en accedir al govern municipal en que figurava un càrrec mensual de la companyia telefònica pel concepte de tres "HP Tablet" que els convergents havien contractat per lísing durant l'anterior mandat. Borrell creia que el concepte "HP Tablet" feia referència a tauletes electròniques quan, en realitat, es tractava d'ordinadors portàtils. Aquesta confusió el va dur a interrogar l'exalcaldessa sobre la suposada pèrdua d'aquestes tauletes, assegurant que l'exregidor convergent Fèlix Rodríguez les havia vist per darrera vegada al despatx d'alcaldia.

L'exalcaldessa i actual cap de l'oposició indica que durant el seu mandat, l'Ajuntament no va adquirir tablets sinó ordinadors portàtils a través d'un contracte adjudicat el 2009 i que expirava el 2013. Per tant, aquestes tablets perdudes no existeixen. El regidor atribueix la seva confusió al fet que "l'equip de govern sortint no va voler fer una reunió de traspàs amb l'equip de govern entrant, cosa que hauria permès solucionar aquest tema".

Independentment de l'embolic, l'exalcaldessa va considerar que el regidor l'havia acusat públicament d'uns fets "que es va inventar" i exigia una rectificació per part seva i el GMI, ja que considera que la formació municipal va donar suport a Borrell en permetre que interrogués de forma inquisitiva sobre uns fets que no van passar.

La rectificació no es va produir i el passat 13 d'octubre l'exalcaldessa va interposar la denúncia davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Paral·lelament, Govern i oposició van mantenir reunions fins aquesta mateixa setmana per arribar a un acord i deixar sense efecte la denúncia.

El regidor només es va avenir a elaborar un escrit "en el qual jo no demanava disculpes per la pregunta sinó per les conseqüències indesitjables d'una mala interpretació d'aquesta" però això resultava insuficient per a l'exalcaldessa, que se sentia acusada falsament. "Només volíem una disculpa perquè s'ho va inventar", lamenta Guillem.

Durant el darrer ple, celebrat dijous, l'exalcaldessa va fer públic el seu malestar manifestant que se sentia acusada injustament i va donar totes les explicacions relatives al contracte realitzat amb la companyia telefònica mentre ella era al capdavant del consistori. Borrell no va voler entrar en matèria en considerar que si s'havia judicialitzat el tema li correspon esperar a ser citat a declarar -en cas que s'admeti a tràmit la denúncia- per explicar aquest afer davant l'instructor.

El robatori a l'ajuntament

Possiblement, part de la resposta a la mancança dels ordinadors tingui a veure amb el robatori perpetrat a l'ajuntament durant l'abril de 2014 quan uns lladres van desmuntar la porta de vidre de l'entrada, van regirar de dalt a baix tot l'edifici i es van aconseguir endur un ordinador portàtil, dos projectors i els 300 euros de recaptació d'un concert organitzat a Can Sagrera.

Els delinqüents van tenir temps fins i tot d'agafar de l'Ajuntament les claus d'un vehicle de la brigada municipal que es trobava aparcat a l'espai jove per després anar-lo a buscar i endur-se'l.

Els lladres van actuar passades les onze de la nit, quan els vigilants municipals acaben el seu torn, que no reprenen fins l'endemà a primera hora del matí, i van aprofitar la vulnerabilitat que presentava l'edifici consistorial, amb escasses mesures de seguretat en aquell moment.