La Diputació de Girona ha aprovat donar suport tècnic i econòmic al projecte del Carril Bici-Senderisme, liderat pels equips directors i les AMPA dels centres educatius de Riudarenes, Sils, Vidreres i Maçanet juntament amb els alcaldes dels respectius municipis i el Consell Comarcal de la Selva. La presentació d'aquest projecte selvatà al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, es va fer el passat 10 de novembre a Girona. En el transcurs de la reunió, tots els agents implicats en aquest projecte van sol·licitar a la Diputació el suport tècnic i econòmic per seguir avançant en la construcció d'un carril bici-senderime que serveixi per unir els quatre pobles així com la connexió interurbana dins dels mateixos municipis.

En la mateixa reunió, Vila va veure amb molt bons ulls aquesta iniciativa i ja va avançar que la Diputació hi col·laboraria: es va comprometre a realitzar la redacció del projecte, que serà tutelada directament pel president del Consorci de Vies Verdes, Albert Gómez; i a assumir part dels costos, però també hi han de participar els quatre ajuntaments implicats, han informat des del Consell.

Des de la Diputació asseguren que hi ha projectes europeus relacionats amb aquest que poden servir de model per buscar el finançament per una altra banda. Així mateix, es pot buscar finançament a través de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, Vila s'ha ofert per fer de comunicador amb el govern català.

La Diputació intentarà redactar un projecte el menys costós possible, però dins dels paràmetres de seguretat i sensible a la preservació del territori. Tal com ha assegurat Vila: "És un projecte ambiciós, però, si tothom hi posa de la seva part, serà una realitat".

En la reunió que es va celebrar a la Diputació de Girona hi varen participar els quatre alcaldes, els equips directius, les AMPA dels centre educatius de Riudarenes, Sils, Vidreres i Maçanet de la Selva juntament amb els alcaldes dels respectius municipis, i el Consell Comarcal de la Selva. Per part de la Diputació de Girona, hi varen assistir Pere Vila i el president del Consorci de Vies Verdes.