El CSMS rebutja pressions per obrir el CAP en horari nocturn

Alerta que fer pagar un lloguer o retirar la cessió a Fenals pot afectar negativament els usuaris

06.12.2015 | 07:21

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha sortit al pas de la moció de l'Ajuntament de Lloret de Mar que li exigeix la reobertura del CAP durant les nits de l'hivern i d'algunes acusacions que es van llançar contra l'organisme sanitari. A més, va alertar que si se li aplica alguna mesura de pressió -com la que va sortir al ple des del Millor de cobrar un lloguer pels terrenys municipals que té cedits a Fenals, o l'anul·lació de la cessió- afectarà negativament als veïns del municipi perquè "podrien veure reduïts els serveis que es donen a la població".

La Corporació, doncs, respon a diferents manifestacions que van sortir al ple i que aquest diari va recollir. Per justificar el tancament del CAP en horari nocturn, la CSMS recorda que és la Generalitat qui planifica l'atenció continuada i "les institucions que presten els serveis han d'actuar d'acord amb aquesta planificació". També ha negat que els espais que ocupava el servei de rehabilitació a l'hospital de Blanes (ara es troben a l'antic consultori de Fenals) s'hagin destinat a consultes per activitat privada. Al ple de Lloret també es va manifestar que el CAP obre a les nits d'estiu per cobrar als turistes sense targeta sanitària. Una altra afirmació negada per la Corporació, que recorda que a l'estiu hi ha un increment de població, de manera que l'obertura les 24 hores no respon a cap qüestió econòmica. I, de fet, "no és objectiu de la Corporació fer beneficis, sí ho és ser sostenible".

I separa el tancament de les farmàcies dels horaris del CAP ja que les primers no depenen del Consorci.

Tampoc entén que es digui que la gestió de la Corporació és "nefasta" o "vergonyosa" i que, en qualsevol cas, s'hauria d'explicar en què ho és. No comparteix que la gestió sigui poc transparent quan des de fa tres anys la direcció de la corporació manté una reunió anual amb els regidors on, entre la informació que se'ls dóna, hi ha la del sociosanitari de Lloret, que "és deficitari estructuralment".

Sobre aquest darrera aspecte, la Corporació ha explicat que va mostrar la seva total predisposició a transferir la gestió del sociosanitari a l'Ajuntament de Lloret, cosa que havia reclamat l'administració en un ple de principis d'any, "però mai s'ha demanat formalment per part de l'Ajuntament". I afirma el Consorci que "en reunions conjuntes entre regidors de Lloret i la direcció de la Corporació, algun regidor ha reconegut que és impossible per a l'Ajuntament gestionar-lo" i algun altre ha atribuït la petició al "joc polític".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

Puigdemont serà el confrare d´Honor de la Festa de la ratafia de Santa Coloma

La 35a edició se celebrarà del 10 al 13 de novembre i comptarà amb més de 70 activitats

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

CiU de Tossa denuncia que el conveni del port signat el 2012 és «nul»

El grup municipal demana que se suspengui cautelarment la consulta popular del 20 de novembre fins...

Puigdemont serà nomenat Confrare d´Honor de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva celebrarà la 35a edició de la festa del 10 al 13 de novembre.

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

CiU de Tossa demana que es suspengui cautelarment la consulta del port

Aporta un dictamen d'un catedràtic de la UdG que considera que el conveni signat entre...

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L´escriptor Vicenç Villatoro, nou president del Jurat dels Premis Recvll de Blanes

L'actual director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'estrenarà al jurat en la 53a...

Enllaços recomanats: Premis cinema