Trobar-se un veler fondejant davant la costa de Blanes pot semblar una imatge habitual però amb les baixes temperatures actuals i sense ningú a dins és més sospitós. Aquesta és l'escena amb què es va trobar la Policia Local i que ha portat els Mossos a recuperar la nau. Es tractava d'un veler sostret a Itàlia al novembre. Ara se li retornarà al seu propietari.

La troballa va fer-se el 2 de desembre, quan la Policia Local de Blanes va localitzar davant de la platja de s'Abanell, a 200 metres de la costa d'aquesta localitat de la Costa Brava, un veler que estava fondejat al mar sense ningú a dins.

Els agents van constatar que a l'interior de l'embarcació no hi havia ningú, que l'interior del veler es trobava en mal estat i brut. També van localitzar un permís nàutic a nom d'una persona de nacionalitat italiana.

A partir d'aquí la Policia Local de Blanes va traspassar les diligències als Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes. Quan van realitzar comprovacions, van descobrir que el veler aparegut fondejant a s'Abanell, de 12 metres d'eslora i batejat amb el nom Panajuana, curiosament, constava com a sostret des del dia 25 de novembre de la localitat d'Imperia (Itàlia), població molt propera a la frontera francesa.

Després de saber això, la Unitat Aquàtica dels Mossos va remolcar l'embarcació fins al port de Blanes, lloc on es troba actualment.

Busquen els lladres

Actualment hi ha una investigació oberta, per part de la Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra per esbrinar la ruta realitzada pel ?veler i per arribar a descobrir els ?possibles autors del robatori.

Els agents, també, en paral·lel, ja han localitzat el seu legítim propietari. I en aquests moments estan fent gestions entre cossos ?policials europeus per tal de retornar-l'hi. De moment, l'embarcació roman ancorada al port de Blanes fins que no pugui ser retornat a les aigües italianes.