L'Ajuntament d'Arbúcies ha començat les obres per a la construcció de la nova resclosa del Pont Vermell i les obres de millora en el clavegueram que transcórrer pel costat de la riera i que correspon al carrer Pietat, entre la placeta de Can Ferragut i Can Silvestre. Amb els treballs per fer la nova resclosa s'aprofitarà per treure tota la sorra provinent de les obres de l'Eix Transversal i que ha quedat acumulada en aquest sector, regular d'una forma correcta el rec del Solei i, també, crear una petita làmina d'aigua que faci més atractiu aquest espai, han informat fonts de l'Ajuntament.

Pel que fa a les obres del clavegueram, es farà tot de nou des de l'alçada de Can Ferragut fins a Can Silvestre i s'eliminarà el tub que travessa la riera per sobre i que rep el malnom de «pont tibetà». Aquesta nova infraestructura travessarà la riera per dins la resclosa de manera que no es veurà i passada la resclosa es connectarà amb la xarxa de clavegueram existent.

Les obres han de permetre recuperar la resclosa, eliminar el tub d'aigües fecals (pont tibetà) i millorar una altra zona del nucli antic. Segons l'alcalde, Pere Garriga, «és d'una gran satisfacció que es faci aquesta obra perquè fa més de tres anys que hi anem al darrere i ens permet dignificar una part més del poble».

L'Ajuntament ha aconseguit que el cost d'aquestes obres, que és de 78.000 euros, vagi a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).