El Consell Comarcal de la Selva comptarà aquest 2016 amb un pressupost de 28 milions d'euros, cosa que suposarà un augment del 10,2% respecte del pressupost del 2015 que era de 25,4 milions. Així ho va confirmar ahir, a Diari de Girona, el president d'aquest ens, Salvador Balliu qui va explicar que actualment el Consell té un percentatge d'endeutament del 18%. Segons Balliu, una gran part d'aquest pressupost que va ser explicat dijous passat als alcaldes de la comarca i que es podria aprovar en el pròxim ple previst pel 22 de desembre, anirà destinat a diverses inversions. «Engegarem un reforç als serveis més bàsics i crearem un nou departament enfocat a la recerca de subvencions europees» va assenyalar el president del Consell qui va afegir que aquest nou servei permetrà sobretot, assessorar als ajuntaments més petits. «Per exemple, en el tema de l'estalvi energètic, aquest nou departament permetrà oferir orientació als consistoris de la comarca a l'hora de demanar subvencions concretes» precisava Balliu.

En aquest sentit, el president de l'ens també va explicar que una de les principals inversions -de 350.000 euros- serà per la planta de compostatge de la Selva i en concret per a l'adquisició d'una màquina trituradora i una d'electroimant. A més, segons Balliu, també s'invertiran 100.000 en noves tecnologies per millorar el servei de recaptació.

La vespa asiàstica

El pressupost de 2016, però, no va ser l'únic punt que es va tractar durant el primer Consell d'alcaldes de la comarca -en el qual van participar 26 municipis- que es va celebrar dijous passat a la sala d'actes de l'ens. Un dels més destacats va ser la problemàtica relacionada amb la vespa velutina que afecta diverses localitats de la Selva com Amer o Susqueda i que va ser exposada pel cap de l'Àrea Bàsica de la Selva del Cos d'Agents Rurals, Jordi Tornès. «Aquest insecte es multiplica ràpidament. A la Selva de moment, en tenim vuit casos, però si es multiplica com en el País Basc, el pròxim any ja podrien ser 80» puntualitzava Balliu.

També va participar en la reunió l'Associació Catalana de Municipis per explicar els serveis que ofereix als ens locals l'entitat municipalista de referència a Catalunya. Aquesta visita es va emmarcar dins el cicle de trobades que l'ACM fa per tot el territori català.

Per la seva part el vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, també va acudir a la trobada per donar a conèixer el Servei d'Habitatge de la Diputació de Girona, que de cara a 2016 triplicarà el seu pressupost de 20.000 a 80.000 euros.