Després d'anys d'espera, la nova biblioteca d'Anglès obrirà finalment les seves portes a finals del pròxim mes de gener. Així ho va confirmar a Diari de Girona el regidor de Cultura, Josep Casadellà (AM) qui va explicar que només falta la confirmació oficial de la Generalitat per fixar una data concreta. "Tot i que ja hem triat un dia, no sabem si podran venir les autoritats. Estem esperant la resposta" va explicar Casadellà.

Justament divendres passat, el consistori va fer públic a través de la seva web municipal, el resultat del concurs per la plaça de bibliotecari de l'equipament, l'últim gran tràmit pendent per a poder inaugurar l'esperada biblioteca Joaquim Bauxell. "Gairebé ja està tot a punt. Estem acabant de posar les coses al dia i tancant els últims detalls" va precisar el regidor. En aquest sentit l'edil va assenyalar que s'està arreglant el servei de calefacció -que actualment no funciona-, revisant el funcionament dels ascensors o esperant l'aprovació del sistema d'alarmes de seguretat i incendis. "Els llibres ja estan col·locats i catalogats gràcies a la tasca de nombrosos voluntaris" va afegir Casadellà qui va recordar que la biblioteca es va acabar de moblar el passat mes de maig.

Amb anys de retard

Aquest nou equipament cultural, situat a la finca on hi havia l'antiga cooperativa al carrer Indústria, es va començar a construir el mes de novembre de l'any 2008. Dos anys després però, l'empresa constructora va fer fallida econòmica i l'obra va quedar aturada amb les instal·lacions inacabades i amb desperfectes. No va ser però, fins al 2014 quan l'equip de govern d'aleshores, liderat per l'exalcalde Pere Espinet (PAU), va decidir recuperar l'equipament, iniciant diversos tràmits per demanar l'incautament de la garantia de les obres que va dipositar l'empresa al banc i que ascendia a més de 35.000 euros. Uns diners que finalment va obtenir uns mesos més tard i amb els quals va poder posar a punt les diferents instal·lacions d'aigua, llum o telèfon, entre altres.

Tot i això, encara necessitava 90.000 euros més per a la compra del mobiliari (pressupostat en 70.000 euros), els sistemes informàtics com els equipaments i ordinadors (10.173,29 euros) o els arcs anti-furts (8793,96 euros). Per aquest motiu en el pressupost de 2015, que ascendia a més de 4.500.000 euros, es va preveure una inversió de 64.000 euros destinada sobretot al mobiliari de la Joaquim Bauxell. Uns mobles que van arribar a la nova biblioteca el passat mes de maig durant la campanya electoral de les municipals que van deixar el partit de PAU a l'oposició després d'un pacte de govern entre Casadellà i l'actual alcaldessa, Àstrid Desset (CiU).

Aula d'estudi

De moment, Josep Casadellà ja va avançar que després de les festes de Nadal -a partir del 6 de gener- s'obrirà un petit espai d'aquest edifici habilitat com a aula d'estudi que disposarà d'ordinadors i servei d'internet. "Ara ja el podem obrir perquè hem trobat un grup de persones que se'n podran fer càrrec", va detallar el regidor.