El president del Consell Comarcal de la Selva, el convergent Salvador Balliu, va donar compte en el ple de l'ens celebrat ahir de l'entrada a l'equip de govern (fins ara format per CiU i Independents de la Selva) del PSC. Dels tres consellers socialistes, José Fernández Celada entrarà a formar part de la Comissió Permanent del ple i serà el nou responsable del servei de Sostenibilitat, segons va informar Balliu. Els altres dos socialistes del Consell Comarcal que s'incorporen al govern sense delegació són Jesús Becerra i Manel Roqueta.

Malgrat que l'equip de govern integrat per CiU i Independents de la Selva ja comptava amb majoria amb 17 consellers d'un total de 33, ara en tindrà 20. Roqueta va manifestar que Balliu els va proposar l'entrada al govern perquè busca que sigui al més ampli possible. El setembre de l'any passat, CiU i PSC ja van pactar a l'equip de govern del Consell Comarcal després que el mes de juliol la federació nacionalista hagués quedat en minoria per la sortida del grup d'ERC arran del cas Manga. Els republicans van argumenta la decisió per la falta de mesures en el cas.

En la sessió plenària d'aquest dimarts també va prendre possessió com a consellera comarcal la regidora de Vilobí d'Onyar Olga Guillem (CiU), que substitueix Natàlia Figueras. Guillem serà la nova responsable d'Hisenda, una àrea que fins ara estava liderada pel conseller Pere Mas, que assumeix Empresa, que portava Carles Roca. Roca assumirà les tasques de coordinació d'àrees, responsabilitat que tenia Figueras. En el ple també es va designar com a nou portaveu del grup polític de Convergència i Unió per a aquest mandat el conseller blanenc Joaquim Torrecillas.