-fins ara format per CiU i Independents de la Selva- que es va donar a conèixer dimarts durant la celebració del ple.

Segons va explicar la formació republicana, a través d'un comunicat, Balliu va informar de dues noves resolucions de presidència -la renovació de delegacions de competències i de la designació dels nous membres de la Comissió Permanent del Ple- que «no constaven» a l'ordre del dia de la comissió informativa, quan ja s'havien tractat «pràcticament la totalitat dels punts».

Segons ERC, no va ser fins que el seu portaveu, Àngel Canosa, va interpel·lar Balliu sobre l'assignació del conseller José Fernández Celada (PSC) a l'àmbit de Sostenibilitat, que va reconèixer haver arribat a un acord per incorporar els tres membres del PSC a l'equip. A part de Celada, es tracta de Jesús Becerra i Manel Roqueta.

«Manifestem la nostra ?desaprovació pel fet i les formes del president, el senyor Balliu, que ha emmascarat la informació sobre l'acord amb el PSC per entrar a formar part de l'equip de govern fins que no ha estat expressament requerida pel portaveu del nostre grup» deien els republicans en el comunicat.

Així mateix, la formació «denuncia» que aquestes pràctiques són «absolutament contràries al principi de transparència» que «exigeix» ERC des de la constitució del Consell Comarcal i de la qual «el president sempre n'ha fet pretesament ostentació».

En aquest sentit, el grup liderat per Canosa va assegurar també que el pacte i la designació de José Fernández Celada no respon a «cap necessitat funcional del Consell i sí, en tot cas, com a salvaguarda davant la fragilitat d'altres coalicions».

L'equip de govern del Consell Comarcal de la Selva comptarà ara, amb la incorporació dels tres consellers socialistes, amb 20 membres d'un total de 33. El setembre de l'any passat, CiU i PSC ja van pactar l'entrada a l'equip de govern del Consell Comarcal després que el mes de juliol la federació nacionalista hagués quedat en minoria per la sortida del grup d'ERC arran del cas Manga.