La soprano hilarenca Núria Vinyals o el cuiner i professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona?Salvador Brugués seran alguns dels nous participants en el cicle de conferències, que, des del passat mes d'abril, el grup Philía organitza a la població de Sant Hilari Sacalm. Aquestes conferències estan destinades a donar veu a totes aquelles persones vinculades a la capital de les Guilleries, que estan desenvolupant la seva tasca en llocs punters de la investigació, la ciència i la cultura, amb l'objectiu que puguin explicar l'abast dels seus coneixements i del seu treball i analitzin cap on ens porten les investigacions en les quals estan implicats, d'una manera senzilla i entenedora per a tothom.

Fins aquest moment, ja han participat de la iniciativa un total de deu persones. El primer va ser l'investigador Albert Vilamala que va parlar de «Intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic i Big Data», mentre que Santi Roura, va obrir un gran debat a l'explicar cap a on estan avançant les investigacions sobre cèl·lules mare en medicina regenerativa. La tercera conferència va ser a càrrec del professor Francesc Miralpeix i es va titular «Patrimoni art i recerca a Catalunya, una perspectiva històrica» i més tard, el responsable a Europa de Coca-Cola, Josep Molas va parlar de l'aigua. També hi van participar la jove investigadora, Jorgina Busquets, qui va treballar a la NASA i va explicar l'Espai des de la terra, aportant dades sobre la investigació aeroespacial, entre altres conferenciants.

Les últimes xerrades les van oferir el consultor de comunicacions, Pau Canaleta, sobre com situar una població al mapa internacional, i Anna Gamell Fullà, va explicar la seva experiència de convivència amb la malaltia de la Sida a Tanzània.