Liciten la redacció del projecte per fer el tram de Lloret a Tossa de la C-32

La carretera tindrà dos quilòmetres de longitud amb viaductes i un túnel d'1,5 quilòmetres

04.01.2016 | 13:26

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret aquest dilluns a licitació la redacció del projecte constructiu de la segona fase de la nova Ronda Costa Brava Sud, de Lloret a Tossa de Mar (Selva). Aquesta nova carretera suposa una inversió total de 98 MEUR, tindrà una longitud de dos quilòmetres, amb viaductes, un túnel i una configuració de carrils 1+1 amb separació de sentits. Aquesta licitació forma part de l'acord al qual la Generalitat va arribar amb els alcaldes i representants dels municipis afectats per tal d'executar la ronda en dues fases. La primera fase –de Blanes a Lloret- està més avançada i es preveu que les obres comencin a la primavera, amb un cost de 71 MEUR.

L'àmbit al que donarà servei la nova Ronda Costa Brava Sud té una població superior als 150.000 habitants i rep 2,5 milions de turistes anuals. Aquest dilluns la Generalitat ha fet un pas més per a completar aquesta ronda entre Blanes, Lloret i Tossa i ha tret a licitació la redacció del projecte constructiu de la segona fase –amb el seu corresponent estudi informatiu- per 1,68 MEUR. Els terminis d'execució són de 8 mesos per a l'estudi informatiu i de 12 mesos per a la redacció del projecte constructiu.

Els projectes que ara es liciten corresponen a la segona fase de la Ronda, que preveu la circumval·lació de Lloret de Mar, començant a l'enllaç amb la C-63 i finalitzant a la GI-682, que connecta amb Tossa de Mar. També donarà accés a Cala Canyelles i a les urbanitzacions costaneres.

Aquesta nova carretera tindrà una longitud de 2 quilòmetres, amb una successió de viaductes i un túnel que creuarà la Muntanya del Morro Fred, de 1.525 metres. En concret, l'obra inclou les següents construccions singulars: un pas superior d'un camí mitjançant una estructura de 42 metres de longitud, un viaducte de la riera de Can Sota de 100 m de longitud, un pas inferior per donar continuïtat al vial d'accés a l'abocador comarcal, un viaducte per salvar les instal·lacions de l'abocador (amb una longitud de 204 metres), un viaducte de 100 metres per no ocupar zones d'abocament i un túnel natural de 1.525 metres sota la Muntanya del Morro Fred, més un perllongament a la boca sud de 190 metres.

El nou vial tindrà la configuració d'una carretera del tipus 1+1 amb separació de fluxos, és a dir, la disposició d'un carril per a cada sentit de circulació separats físicament per un sistema de contenció de vehicles. La inversió total és de 98 MEUR.

Entre Blanes i Lloret, obres a la primavera

La primera fase del projecte „el ramal de la C-32 entre Blanes i Lloret„ es podrà començar a executar a partir de la primavera vinent, amb un cost de 71 MEUR. Té una longitud de 6,5 quilòmetres i principalment tindrà tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana per afavorir la seguretat viària. En alguns trams, s'ha previst dos carrils en tots dos sentits per a facilitar els avançaments de vehicles lents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema