El Club Esportiu Anglès va lamentar ahir no haver rebut cap subvenció de la Diputació de Girona per a la renovació de gespa artificial del seu camp de futbol, que va ser instal·lada el 2002 i que per tant, té més de 10 anys d'antiguitat. «Estem molt descontents, perquè s'han atorgat ajudes a camps que fa molts menys anys que van posar la gespa i per al nostre, que és el més vell de tots, no ens han donat res de res» explicava el president de l'entitat, Toni Vega, referint-se a les ajudes de 200.000 euros que ha atorgat la Diputació a cinc camps gironins perquè puguin renovar la gespa «de més de 10 anys i molt deteriorada per a la pràctica de l'esport». En concret es tracta dels camps de Banyoles (50.000 euros), Castell-Platja d'Aro (45.000 euros), Santa Coloma de Farners (42.500 euros), Cassà de la Selva (42.500 euros) i Begur (20.000 euros).

«No entenem que ha passat. Complíem tots els requisits i l'Ajuntament ens va dir que demanarien aquesta subvenció. Però no n'hem sabut res més» va precisar Vega qui va afegir que «potser no es va fer tot el que tocava per fer-ho possible». Per això, de cara als pròxims dies, el Club Esportiu té la intenció de fer arribar una carta oficial al consistori municipal per tal «d'esbrinar» perquè finalment «no hem tingut aquesta ajuda».

En relació a aquest tema, en el ple celebrat el passat 27 d'octubre, el grup del PAU va presentar una moció per demanar aquesta subvenció (del 50%) a la Diputació, al·legant que la delegació Catalana de la Mutualitat de Futbolistes «informava que els camps amb més de 10 anys i deteriorats poden comportar lesions». El PAU però, va haver de retirar la moció, perquè l'Ajuntament d'Anglès ja havia sol·licitat aquesta ajuda el passat 15 d'octubre.

Segons Vega però, les deficiències del camp no es troben només en la gespa artificial. «També s'haurien de revisar els vestidors, els bancs, les tanques o les xarxes perquè tot està molt vell i ningú en fa el manteniment» va criticar Vega. De moment, la Diputació de Girona, ja va avançar que durant el 2016, aquest ens té previst treure una nova convocatòria d'ajuts per a la renovació i el manteniment d'equipaments esportius per un valor de 150.000 euros.