La tradicional Festa del Traginer de Lloret, que se celebrarà aquest diumenge, 10 de gener, al veïnat de Les Alegries, comptarà amb jocs infantils, una representació teatral o una audició de sardanes, entre moltes altres activitats, que podrien atraure -segons els seus organitzadors- unes 400 persones.

La jornada començarà a les deu del matí amb una xocolatada popular i seguirà a dos quarts d'onze amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Col·legi Santa Maria de Blanes. Més tard, a dos quarts de dotze es realitzaran diversos jocs destinats a la mainada. A les dotze del migdia està previst que se celebri la Missa dels Difunts que comptarà amb l'acompanyament del cor Alba de Prima i a tres quarts d'una del migdia es viurà un dels plats forts de la festa amb la representació de la llegenda del Traginer a càrrec dels actors lloretencs Carme Rodríguez i Marc Bertran. Posteriorment se sortejaran dotze lots de productes de la terra.

Per arribar fins a l'ermita de Les Alegries, la més antiga de Lloret, on s'hi celebrarà la Festa del Traginer, l'organització ha habilitat un autobús gratuït, que sortirà a dos quarts d'onze del matí des de la terminal i que tornarà al centre de Lloret quan acabin els actes.